CA ES EN
Curs

Com dissenyar un espai escènic

Curs d’introducció al disseny d’escenografia
Professor: Sebastià Brosa ,
Dates
Del 08/05/2017 al 19/05/2017
Horaris
8, 11, 12, 15, 18 i 19 de maig (dilluns, dijous i divendres) d'11h a 14h
Preu
240€
Més informació

Total hores: 24h (6 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Tot compaginant les classes teòriques i pràctiques, farem un recorregut per la composició d’un espai escènic, partint de la diferència de contenidor (la sala) i contingut (la intervenció escenogràfica) fins arribar a generar una experiència teatral. També treballarem la relació entre dramatúrgia i escenografia i espectacle i espectador.

Conceptes bàsics. Llenguatge escènic (component teòric)

  • Parts d’un teatre.
  • Disposicions escèniques (teatre a la italiana, a dues bandes, etc.).
  • Disciplines teatrals (text, dansa, circ , performance, etc.).
  • Oficis teatrals (escenògraf, constructor, maquinista, etc.).

Joc teatral (component pràctic)

  • Projecte a treballar i a desenvolupar.
  • Partir d’un objecte (Maleta de viatge) i generar un món cap endins i un cap enfora.
  • Vincles estre espai i personatge absent.
  • Crear i contextualitzar una escena amb recursos plàstics. Dotar-la d’una evolució i significat. Poètica de materials, textures i formes.
Sebastià Brosa

Escenògraf i il·lustrador. Formació en interiorisme (Escola EINA) i escenografia (Institut del Teatre).

Ha treballat amb directors com Joan Ollé, Àlex Rigola, Daniel Veronese, Àngel Llàcer, Jordi Casanovas, Marta Buchaca, Pau Miró, Julio Manrique, Josep Maria Pou, José Luís Garci, Pau Carrió, el Tricicle o Oriol Broggi al Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Romea, El Grec, el Teatre Lliure, el Teatro Español de Madrid o el Matadero de Madrid, entre altres.

Alguns espectacles a destacar: European House (dir. Àlex Rigola, Teatre Lliure, premi butaca 2007 conjuntament amb Bibiana Puigdefàbregas), Incendis (dir. Oriol Broggi, Teatre Romea, premi Butaca 2012), Barcelona (dir. Pere Riera, TNC, 2013), Doña Rosita la Soltera o el Lenguaje de las flores (dir. Joan Ollé, TNC, 2014), La Partida (dir. Julio Manrique, Romea, 2014), Somni d’una nit d’estiu (dir. Joan Ollé, TNC, 2014), Los Cuentos de la peste (Mario Vargas Llosa, Teatro Español, Madrid, 2015), Vilafranca, un dinar de festa major (dir. Jordi Casanovas, Teatres Amics, 2015), Molt soroll per no res (dir. Àngel Llàcer, TNC, 2015), Arte nuevo (dir. José Luís Garci, Teatro Español, Madrid, 2016) o Hamlet (dir. Pau Carrió, Teatre Lliure, 2016).

Actualment dirigeix el Màster en disseny d’espai escenogràfic i audiovisual de l‘Escola ELISAVA. També ha estat professor d’escenografia al Centro de Formación de la Cooperación Española (CFCE) de Cartagena de Indias (Colòmbia) i a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Més informació a www.sebastiabrosa.com

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar