CA ES EN
Curs

Escriure teatre, avui

Curs d'iniciació a l'escriptura dramàtica
Professor: Josep Maria Miró ,
Dates
Del 19/04/2017 al 21/06/2017
Horaris
Dimecres de 17h a 20h
Preu
300€
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Què implica ser autor de teatre? Aquest és un curs d’escriptura teatral que pren com a punt de partida aquest interrogant i en el qual treballarem a partir de tres premisses bàsiques: actualitat, literatura dramàtica i dispositius teatrals.

Més enllà del coneixement i ús de les eines d’escriptura teatral, reflexionarem sobre la incidència de l’actualitat i allò que passa al nostre voltant i de quina manera traslladar-ho a l’escena. Ens interrogarem sobre el teatre com a àgora i les seves possibilitats com a eina de reflexió i transformació.

Llegir és el nostre millor aliat a l’hora d’escriure. El teatre que veiem i llegim ens configura com a espectadors i també determinarà al nostre públic. Per aquest motiu, la literatura dramàtica ha de tenir un lloc destacat. Cada sessió partirà de la lectura d’una obra de teatre contemporani que ens servirà de material d’anàlisi, discussió i formulació dels exercicis d’escriptura que es plantejaran durant el curs. Aquestes lectures ens serviran també per plantejar i especular sobre els dispositius teatrals de què ens servirem a l’hora d’escriure.

Josep Maria Miró

Llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre i en periodisme a la UAB. És autor de Fum, Nerium Park, El principi d’Arquimedes, Gang Bang o La dona que perdia tots els avions, entre d’altres. Ha rebut més d’una desena de guardons per les seves obres, entre ells el prestigiós Premi Born –en dues ocasions-. Els seus textos s’han estrenat a diversos països, entre els quals hi ha Argentina, Mèxic, Anglaterra, Rússia, Croàcia o Puerto Rico, i se n’han fet lectures dramatitzades a Itàlia, França (París, Normandia, Mousson d’Êté o La Comédie Française) o Rússia. També és autor de diverses dramatúrgies: Esperança Dinamita, 5 contes diferents, Cocaïna, absenta, pastilles de valda i cafè amb llet o El dia que vaig conèixer Harold Pinter. Ha dirigit textos propis i ha estat ajudant de direcció de Xavier Albertí, Xavier Pujolràs i la coreògrafa Germana Civera. Des del 2013 és membre del comitè de lectura del TNC.

Autor format a l’Obrador de la Sala Beckett, teatre en el qual s’ha pogut veure El Principi d’Arquimedes. Les traduccions de les seves obres a d’altres llengües estan disponibles a www.catalandrama.cat.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar