CA ES EN
Curs

Les històries de la nostra gent gran

Taller d’escriptura per a persones a partir de 45 anys
Professor: Carlos Be ,
Dates
Del 27/04/2017 al 25/05/2017
Horaris
Dijous de 17h a 20h
Preu
190€
Més informació

Total hores: 15h (5 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Aquest taller literari proposa una experiència pràctica i participativa dirigida a totes aquelles persones que, prenent com a punt de partida una vivència personal relacionada amb un indret concret, vulguin desenvolupar un text teatral amb principi i final gràcies a l’aplicació d’eines, estratègies i recursos tant tècnics com intuïtius d’escriptura creativa.

Tot el que necessitem és una vivència passada, un lloc determinant i ganes d’explicar de manera dramatitzada una història que molt pocs coneguin. Durant el taller, farem brollar la paraula al voltant d’aquest genius loci particular sobre el qual se centrarà la nostra història. Estudiarem els personatges que hi intervenen i els dotarem d’intimitat, desitjos i també versemblança. Així mateix, treballarem els conceptes d’experiència i pas del temps aplicats a l’espai i a les personalitats dels nostres protagonistes per dotar d’una altra dimensió al text.

Amb l’objectiu de concloure aquesta obra, sigui un monòleg interior o un text amb diversos personatges, indagarem en els següents punts durant les cinc sessions que conformen el taller:

  1. La idea: exposició, declaració d’intencions i primera estructura de la història.
  2. La crisi: el/s personatge/s i l’indret en relació amb el temps, i les seves triangulacions inesperades.
  3. Allò que estimem: l’atracció o tot allò que reforça la primera estructura.
  4. Allò que odiem: la repulsió o tot allò que reforça la darrera estructura.
  5. Tanmateix, la vida: darrera estructura de la història, versemblança i conclusió.
Carlos Be

Autor de més d’una trentena d’obres teatrals, els seus textos s’han estrenat a Colòmbia, Espanya, Estats Units, Itàlia, Mèxic, Panamà, Txèquia i Veneçuela i s’han traduït a l’anglès, eslovac, italià, polonès, portuguès, txec i ucraïnès. Entre altres guardons, ha rebut el Premio Caja España de Teatro 2001 (per Noel Road 25: a genius like us), el Premi Born de Teatre 2006 (per Origami) i el Premi Serantes de Teatre 2008 (per La caja Pilcik).
Com a membre fundador i director de The Zombie Company, ha estrenat prop d’una dotzena d’obres a Barcelona i Madrid, a més de ser convidat a dirigir al Teatre Ungelt de Praga i al Teatre Camarín del Carmen de Bogotà.
Entre altres centres, ha impartit cursos i tallers d’escriptura teatral a la Sala Beckett de Barcelona, a Biribó Teatro de Madrid i a l’Institut Cervantes de Praga dins la programació del XXIII Festival Internacional de Teatre Escolar en Castellà.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Formulari d'inscripció
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar