caes
Curs

Tothom té les seves raons

Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Professor: Llàtzer Garcia ,
Dates
Del 28/02/2017 al 02/05/2017
Horaris
Dimarts de 17h a 20h
Preu
300€
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

“En aquest món –és terrible– tothom té les seves raons.” Aquesta sentència, que apareix a la pel·lícula La regla del joc de Jean Renoir, procuro que m’acompanyi en tots els processos d’escriptura i és el punt de partida –i espero que d’arribada– d’aquest curs.

Quan ens posem a escriure, hem d’escoltar les raons de tots i cadascun dels personatges que apareixen a la nostra obra. Escoltar-les i procurar comprendre-les, per molt contradictòries que ens resultin.

Durant les diferents sessions anirem omplint de raons i capes els nostres personatges. Només d’aquesta manera s’enriqueixen poderosament els conflictes. Construirem personatges complexos. Aprendrem d’ells. I simplificarem les trames perquè puguem escoltar bé les seves veus. Trames simples, personatges complexos.

Llàtzer Garcia

Com a director d’escena, ha dirigit l’espectacle Sam, peces curtes de Samuel Beckett a la Sala Beckett, Al vostre gust de la companyia Parking Shakespeare i El Balneari de Marc Artigau al Festival Temporada Alta, entre d’altres. També ha dirigit espectacles de poesia i música i concerts de grups com Delikatessen o Els Amics de les Arts.

És autor de les obres de teatre Au revoir, Lumière (Premi Ciutat de Sagunt), Sweet Nothing (2007, Premi Ciutat d’Amposta), Vent a les veles (2008, Premi Marqués de Bradomín. Círculo de Bellas Artes de Madrid), Ens hauríem d’haver quedat a casa (2010, Festival Temporada Alta. Sala Muntaner), Kafka a la ciutat de les mentides (2011, La cuina, Festival Grec), Dos punkis i un vespino (2011, escrita juntament amb Marilia Samper. Teatre Gaudí), La terra oblidada (2012, Premi Ciutat de Gandia. Sala Flyhard), La pols (2014, Premi Crítica de Barcelona, Premi Serra d’Or. SalaFlyhard, La Villarroel, Teatre Fernán Gómez), Sota la ciutat (2015, Festival Temporada Alta. Teatre Lliure) i L’última nit del món (2016, SalaFlyhard). La temporada 2017/18 va estrenar Els nens desagraïts a la Sala Beckett. També és autor de peces breus com Doppelgänger, Ara em toca a mi i Jericó.

També ha treballat d’ajudant de direcció i d’actor.

És el dramaturg i director de la companyia Arcàdia i professor de l’ESCAC. Ha dirigit la pel•lícula La pols, produïda per Astrolabi Films.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Quines són les veritables normes?
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 18/01/2017 al 22/03/2017
Curs
L’escriptura inesperada
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 19/01/2017 al 30/03/2017
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar