caes
Espectacle

Don Juan. Memòria amarga de mi

de Miquel Gallardo i Paco Bernal
Dates
Del 22/12/2010 al 09/01/2011
Horari

Dimecres 22 estrena a les 22h

A partir del 23 de dimecres a dissabte a les 21h i diumenge a les 18.30h

Dijous 6 a les 18.30h

Els dies 24 i 31 no hi ha funció.

Espai
Sala Beckett – Gràcia

Sinopsi

Un Don Juan vell, esgotat per una vida llarga i dissoluta i burlat per una mort que el defuig, es retira a un convent franciscà a esperar que es compleixi el seu incert destí. Allà coneixerà en Jacob, un jove frare que ha viscut des del seu naixement apartat del món. En Jacob és l’encarregat de vetllar per la salut de Don Juan i, malgrat que en un principi el jove frare tem el misteriós hoste, a mesura que vagi escoltant les seves històries la seva por anirà convertint-se en admiració.
Tot això és observat gelosament des de la foscor pel pare Luis, el prior del convent i responsable de les medicines que Don Juan pren per guarir una misteriosa malaltia.
Durant la seva estada a la cel·la del convent, Don Juan haurà d’enfrontar-se amb el seu tèrbol passat, amb les dones que va enganyar i, com no, amb els espectres dels morts que va deixar al seu darrere.
Sense saber-ho, tots tres tenen un passat comú molt més proper del que creuen… I tots tres tenen un futur immediat ben diferent del que s’imaginen.

El muntatge

Don Juan és un mite que ha estat interpretat sota òptiques diferents però amb un denominador comú: un personatge condemnat a morir jove degut al seu caràcter antisocial, el qual el porta a transgredir totes les normes ètiques i religioses. I Don Juan coneix la seva condemna, però en comptes de defugir-la, va cap a ella amb pas ferm, ja que l’únic final digne a la seva vida dissoluta és una mort en la plenitud de la seva joventut.
Tanmateix, a Don Juan. Memòria amarga de mi, Don Juan és enganyat per aquesta mort, que li nega el petó final i l’obliga a viure enfrontat al seu passat i a les seves pors, tot i que també li donarà l’oportunitat de conèixer sentiments fins aleshores ignorats.
A partir de textos de Tirso, Zorrilla, Molière i Palau i Fabre, el nostre Don Juan es mostra molt més humà i s’entrega a aquest examen que tots farem en un moment o un altre.
Un actor enfrontat a tres titelles. Un jove frare enfrontat a un passat misteriós. Un prior enfrontat als seus propis pecats. Una Mort a la recerca de l’amor de la seva vida. I al mig, Don Juan, un personatge que, sense saber-ho, remourà els fonaments de tots ells…

Autors: Miquel Gallardo i Paco Bernal (a partir de textos de Tirso de Molina, José Zorrilla, Molière i Josep Palau i Fabre)
Direcció: María Castillo

Interpretació: Miquel Gallardo

Actrius vídeo:
Doña Inés: Ingrid Domingo
Doña Ana de Pantoja: Annabel Totusaus
Carlota: Màrcia Cisteró
Isabela: María Castillo
Tisbea: Dolça Cos
Maturina: Laura Barba

Construcció Titelles: Martí Doy
Escenografia: Xavier Erra
Disseny d’il·luminació: Fiorella Giudicessi
Música: Pep Pascual
Vestuari: Susana Santos i Roser Puig
Projeccions: Armand López
Tècnic d’il·luminació, so i projeccions: Xavier Muñoz
Fotografia i disseny d’Imatge: TercerPolo

Una producció de la Cia. Pelmànec

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar