caesen
Espectacle

El pes del plom. 2014

d’Aleix Fauró i Isis Martín
Dates
Del 23/04/2014 a l'11/05/2014
Horari

De dimecres a dissabte 21.30h
Diumenge 18.30h

Durada
1h 30 min
Espai
Sala Beckett – Gràcia
Preu
Preu: 18€. 10€ (+ 0,75€ despeses de gestió) si compres la teva entrada abans de l'estrena (23/4)

Sinopsi

Un home vestit dins una banyera fumejant. Un altre home l’apunta amb una arma i es pregunta si prement el gallet no deixarà un món més just. Una dona que fa més preguntes de les necessàries. Algú està a punt d’arribar.
“Mai no arribaràs a saber el que estàs a punt de trencar. Quant pesa el teu dolor? Quanta estona trigaràs a ofegar la culpa?”
El pes del plom. Un viatge poètic, a manera de thriller, per la indústria de les armes.

Presentació

“Cartago va fer tres guerres.
Era poderosa encara després de la primera;
era habitable després de la segona;
no hi va haver manera de trobar-la després de la tercera.”

Bertolt Brecht

Ha passat més d’un any des que vam decidir escriure sobre el món de les armes. Ha estat un procés llarg i difícil de digerir que ens ha anat mostrant un univers pervers, d’interessos foscos i de permissivitat institucional i apatia social que fa esfereir. Per què no vam escriure un text sobre les guerres? Per què no la història d’en Julius, un extraficant d’armes que avui treballa en contra dels conflictes bèl·lics a Intermón-Oxfam? O per què no escriure la història d’en Lucien, un nen soldat que relata, en la seva biografia, uns fets que haurien de ser suficients per abolir l’ús actual de les armes i avergonyir-nos de formar part de l’espècie humana?
Senzillament perquè, després de plorar i digerir llibres i documentals, entrevistes amb especialistes i converses d’allò més interessants (gràcies Jordi Armadans, Tica Font, Pere Ortega i Xavier Alcalde, per citar-ne alguns), vam detectar un element comú en tot plegat que ens va cridar especialment l’atenció: la indústria. La indústria militar, armamentista. Un complex entramat d’interessos econòmics, farcit de falsos mites i mitges veritats i envoltat de poder, que desperta una pregunta de la qual saber la resposta és la clau per canviar tantes coses: qui són les persones que es beneficien dels conflictes armats?
Acostar-nos a la resposta d’una pregunta com aquesta és una labor apassionant  i quasi periodística. Un repte convertir-la en una història envoltada de sensacions, carregada d’emocions i dotada d’una estructura dramàtica dinàmica que, gairebé sense adonar-nos-en, ens ha conduït al gènere del thriller. I aquí resideix un dels objectius de La Virgueria: fer viatjar l’espectador per les nostres històries, per la nostra poesia, i establir un debat artístic i social amb aquells que ens acompanyin, ja des dels primers passos de la dramatúrgia.

El pes del plom és una història de quatre personatges que viuen les seves vides, que s’estimen i s’odien, que tenen pors i inseguretats, que ploren, que ballen, que riuen, que criden, que follen… Quatre personatges que ens pregunten, a cada gest i a cada paraula, quina és la nostra responsabilitat en tot plegat. Quant pesa la nostra culpa?

Isis Martín i Aleix Fauró

Autoria i direcció: Aleix Fauró i Isis Martín

Intèrprets: Carles Gilabert, Patrícia Bargalló, Isak Férriz i Marina Fita

Espai escènic i vídeo: Ian Gehlhaar (Blue Bearded Lady)
Vestuari: Mireia Farré
Disseny de llums: Anna Espunya
Espai sonor: Cesc X. Mor (AiMama!)
Assessora de moviment: Mar Medina
Disseny gràfic: Oscar Llobet
Fotografia: Anna Miralles
Comunicació: Neus Molina
Producció executiva: Laura Mihon

Agraïments: Xavier Alcalde i Tica Font (ICIP), Jordi Armadans (FundiPau), Pere Ortega (JM Delàs), FIARE, Tir Esportiu de Barcelona, La Perla29, Berta Riera, Pablo Ley, Carles Fauró, Cia Almaradas, Elena Martín, Anna Gonzalvo, Daniel Cuello, Vanessa Margó i Xavier Castellet.

Una producció de La Virgueria amb la col·laboració de Blue Bearded Lady, AiMama, Estudio Maravillas i Las producciones de Rupert.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar