CA ES EN

Alberto Conejero

(Jaen, 1978)

Llicenciat en Direcció d’Escena i Dramatúrgia per la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid i doctor per la Universidad Complutense de Madrid.

És autor dels següents textos dramàtics: Todas las noches de un día (guanyador del III Certamen de Textos Teatrals de l’AAT), La piedra oscura (estrenat al Teatro Solís de Montevideo, al Centro Dramático Nacional de Madrid, al Teatre d’Art de Moscou, al II Festival de Teatre Espanyol de Londres i al Teatre Lliure. Premi Ceres al Millor Autor 2015. Publicat per Ediciones Antígona), La extraña muerte de una cupletista contada por su perro (publicat al II Laboratori d’Escriptura Teatral de la Fundació Autor), Cliff (acantilado) (guanyador del IV Certamen LAM 2010. Publicat per la Fundació Autor. Estrenat a Buenos Aires i a Madrid), Ushuaia(Premi Ricardo López de Aranda 2013. Publicat per l’Associació de Directors d’Escena) i Húngaros (seleccionat per al XI Festival de Dramaturgia Europea Contemporánea de Xile 2011. Premi Nacional de Teatre Universitari 2000. Publicat a Primer Acto).

Igualment, és autor de diverses traduccions i dramatúrgies:Retablo de peregrinos per a Las huellas de la Barraca 2010; El premio del bien hablar de Lope de Vega; La barca del infierno de Gil Vicente; El banquete (Fringe 2013); El examen de los ingeniosde Juan de Huarte (Festival Almagro Off 2013) i La mujer del monstruo (Frinje 2015). També és autor dels llibrets dels espectacles musicals Versa est, estrenat a la Catedral d’Àvila el 2011, i La chica del XVII o el corral de los cuplés, per al Corral de Comedias d’Alcalá de Henares el 2011. Les seves dramatúrgies més recents són Rinconete y Cortadillo per a Sexpeare Teatro, estrenada als Teatros del Canal, i Odisea, dins del Proyecto Homero para La Joven Compañía el 2016.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar