CA ES EN

Esteve Soler

(Barcelona, 1976)

Dramaturg format a l’Institut del Teatre i a la Sala Beckett, on dóna classes d’escriptura dramàtica. Des de 2008, la trilogia formada per les obres Contra el progrés, Contra l’amor i Contra la democràcia es troba disponible en 17 idiomes (català, anglès, francès, alemany, castellà, grec, italià, danès, romanès, txec, hongarès, rus, croat, portuguès, eslovè, suec i finès), mentre que gairebé 70 directors les han fet seves en països com ara Anglaterra, Alemanya, Estats Units, França, Romania, Suïssa, Àustria, Grècia, Veneçuela i Xile. Ha format part de les seccions oficials dels festivals Theatertreffen i Literaturfestival, ambdós de Berlín, i del certamen francès La Mousson d’Été (en dues ocasions). Algunes de les seves altres obres s’han estrenat al Teatre Nacional de Catalunya i al Teatre Lliure. Contra la democràcia va ser guardonada amb el premi Serra d’Or 2012 al millor text teatral de l’any i Contra el progrés, amb el premi Godot de França a la millor obra de l’any. Com a cineasta, els seus treballs s’han projectat i premiat a certàmens del nivell del London Film Festival, Clermont-Ferrand, NY’s Rooftop Films i el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, entre molts altres.

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure Contra el progrés (2009) i Contra la democràcia (2011). A més a més, ha impartit nombrosos tallers i seminaris per a dramaturgs.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar