CA ES EN

Josep Maria Miró

(Vic, 1977)

Llicenciat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre i en periodisme a la UAB. És autor de Fum, Nerium Park, El principi d’Arquimedes, Gang Bang o La dona que perdia tots els avions, entre d’altres. Ha rebut més d’una desena de guardons per les seves obres, entre ells el prestigiós Premi Born –en dues ocasions-. Els seus textos s’han estrenat a diversos països, entre els quals hi ha Argentina, Mèxic, Anglaterra, Rússia, Croàcia o Puerto Rico, i se n’han fet lectures dramatitzades a Itàlia, França (París, Normandia, Mousson d’Êté o La Comédie Française) o Rússia. També és autor de diverses dramatúrgies: Esperança Dinamita, 5 contes diferents, Cocaïna, absenta, pastilles de valda i cafè amb llet o El dia que vaig conèixer Harold Pinter. Ha dirigit textos propis i ha estat ajudant de direcció de Xavier Albertí, Xavier Pujolràs i la coreògrafa Germana Civera. Des del 2013 és membre del comitè de lectura del TNC.

Autor format a l’Obrador de la Sala Beckett, teatre en el qual s’ha pogut veure El Principi d’Arquimedes. Les traduccions de les seves obres a d’altres llengües estan disponibles a www.catalandrama.cat.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar