Mostra

5+4

Mostra del projecte creat per alumnes de 1r de batxillerat de l’assignatura 'Iniciació al teatre' de l’Escola Pia Nostra Senyora
Data
17/05/2022
Horari

A les 18h

Espai
Sala de dalt
Preu
Activitat gratuïta

Treball de final de curs de l’assignatura Iniciació al teatre, optativa de batxillerat dels alumnes de l’Escola Pia Nostra Senyora, en la qual el grup ha creat una obra pensada, escrita, muntada i feta per ells mateixos. En aquest cas, els alumnes han volgut treballar al voltant de la idea del pas del temps i de com la perspectiva de les coses i dels fets, a mesura que ens fem grans, es modifica de manera inexorable per la irreversibilitat d’allò que hem decidit anomenar temps i que condiciona, terminalment, la nostra existència.

Sinopsi

Un bar de la ciutat de Barcelona. Dues taules, separades per certa distància. En una d’elles, quatre joves de 16 anys esperen l’arribada d’una amiga que fa temps que no veuen. Sembla, però, que una d’elles no té massa ganes de veure-la ja que, durant la seva absència, les coses han canviat molt com a conseqüència d’un fet tràgic que ha enterbolit la seva amistat. A l’altra taula, quatre joves de 26 anys es reuneixen després de molt temps sense veure’s. Es posen al dia, preguntant-se què se n’ha fet de les seves vides, manifestant a través d’unes converses anodines un protocol·lari interès per l’esdevenir de l’existència dels altres. Tanmateix, i malgrat la distància generacional, alguna força estranya uneix les dues taules. Alguna força que les empeny, irremissiblement, cap a la tragèdia.

L’Escola Pia i la Sala Beckett

El curs 2016-17, l’Escola Pia de Nostra Senyora va iniciar una aliança amb la Sala Beckett amb la voluntat de crear un projecte on els alumnes, des d’un bon principi, tinguin l’oportunitat de moure’s en un entorn creatiu professional. Això els permet (dins de les matèries d’Iniciació al teatre i d’Arts escèniques) de participar en una iniciativa teatral que acabarà sent representada dins dels espais del mateix teatre. Al mateix temps, els alumnes poden gaudir de l’assessorament en el seu projecte de professionals de les arts escèniques lligats a la Sala Beckett (tant del camp de la interpretació, com de la direcció o la dramatúrgia), de l’assistència a assaigs de muntatges programats pel teatre o d’un tracte preferent en les activitats programades per la mateixa institució.

Direcció escènica: Tomás Martínez i Mònica Castillo
Dramatúrgia: Francesca Herrero i Clara Garcia

Repartiment: Pol Artigas, Marina Brock, Clara Garcia, Pia Guntín, Francesca Herrero, Emilia Mahler, Carla Marco, Tomás Martínez, Laura Pérez i Olivia Walker

Escenografia: Pia Guntín i Laura Pérez
Vestuari: Carla Marco i Marina Brock
Il·luminació: Olivia Walker
Disseny sonor: Emilia Mahler i Pol Artigas

Et pot interessar
L’altre
de Roc Esquius
Del 28/04/2022 al 05/06/2022
Màquines de predir: inventari de futurs possibles?
amb Clara Boj, Diego Díaz i Andrés Burbano
26/05/2022
La truita
de Baptiste Amann
27/05/2022
Semimuntat
Estiu ardent (1947)
de Josep Maria Benet i Jornet
Del 20/06/2022 al 22/06/2022