Lectura dramatitzada

7 d’un cop! Una tria de Simon Stephens

Lectures dramatitzades i converses amb set dels autors europeus que han passat per l’Obrador d’estiu els darrers 10 anys
Data
08/07/2019
Horari

A les 19:30h

Espai
Sala de dalt
Preu
Activitat gratuïta

La Sala Beckett organitza des de fa tretze anys, en el marc de l’Obrador d’estiu, una trobada-taller internacional d’autors emergents d’arreu del món que, recomanats per teatres, centres de creació, instituts de cultura o festivals dels respectius països de procedència, vénen a Barcelona a rebre un curs especialitzat a càrrec d’un dramaturg de prestigi internacional i a compartir, entre ells i amb altres creadors, els seus textos, projectes i inquietuds.

Des de la primera edició, l’any 2007, han passat pel Taller Internacional de l’Obrador d’estiu joves autors procedents de països de vegades tan dispars com Alemanya, Anglaterra, Argentina, Brasil, Finlàndia, França, Itàlia, Líban, Lituània, Polònia, Portugal, Romania, Quebec, Turquia, Uruguai o Xipre. En tots els casos, es tracta de dramaturgs que, malgrat tenir encara una trajectòria professional incipient, ja havien començat a destacar per alguna de les seves estrenes en els països respectius i havien merescut l’atenció de festivals, teatres i centres de promoció de l’autoria contemporània.

Durant 10 anys, el dramaturg britànic Simon Stephens va conduir aquest taller i enguany, el primer després que ell decidís passar el relleu, hem volgut tornar a convidar alguns d’aquells joves autors que en el seu moment van participar en alguna de les edicions de l’Obrador d’estiu. Són 7 dramaturgs escollits pel propi Stephens que, en els països respectius, ja han començat a deixar enrere l’etiqueta d’emergents o de ‘joves promeses’ i han passat a ser realitats plenament consolidades. Concretament, es tracta de Lucía Carballal (Espanya), Clàudia Cedó (Catalunya), Ella Hickson (Anglaterra), Wolfram Lotz (Alemanya), Anna Wakulik (Polònia), Clémence Weill (França) i Jibbe Willems (Holanda). Set dramaturgs de procedència diversa però que tenen coses a dir i maneres originals de fer-ho. Conversarem amb ells i mostrarem fragments d’obres seves per conèixer la seva escriptura.

Considereu, per tant, aquest acte com una carta de recomanació de la Sala Beckett per a tots aquells que, interessats en la dramatúrgia contemporània, cerqueu nous autors, nous textos i nous projectes amb una garantia mínima de qualitat.

Coordinació: Simon Stephens

Autors: Lucía Carballal (Espanya), Clàudia Cedó (Catalunya), Ella Hickson (Anglaterra), Wolfram Lotz (Alemanya), Anna Wakulik (Polònia), Clémence Weill (França) i Jibbe Willems (Holanda)

Direcció: Marilia Samper

Repartiment: Mireia Giràldez, Josep Julien, Sandra Monclús, Montse Germán, Òscar Muñoz i Ferran Rivas

 

Et pot interessar
Avinguda Nacional
de Jaroslav Rudiš
Del 16/07/2019 al 17/07/2019
No em penedeixo de res
de Csaba Székely
Del 23/07/2019 al 24/07/2019
Lectura dramatitzada XIV Obrador d'estiu
El final: el teatre davant la mort
Textos breus de nova creació
Del 08/07/2019 al 10/07/2019
L’Speakers’ Corner del XIV Obrador d’estiu
En veu alta s’escriu millor!
12/07/2019