Club de lectura

‘Al peu de la lletra’
Juny 2022

Club de lectura de 'La cadena del frío' de Yaiza Berrocal
Data
22/06/2022
Horari

A les 18h

Espai
Club d'autors
Preu
Activitat exclusiva per a Personatges de la Beckett

Tornem a proposar als Personatges de la Beckett un comentari d’un text teatral. Al club de lectura ‘Al peu de la lletra’ volem abordar el vessant literari d’alguns dels textos dramàtics que rebem, estudiem o treballem a la Beckett i compartir-ne la lectura i l’anàlisi amb tots els que hi estigueu interessats. La propera sessió serà el 22 de juny i parlarem sobre La cadena del frío, de Yaiza Berrocal.

Sinopsi

Una mare s’intercanvia missatges xifrats amb el gerent d’una marca de llet a través dels codis de barres dels brics. Un pare, antic militant del PSUC, construeix una Espanya en Miniatura on es compleixin els seus somnis de joventut. La Lola, la filla, es carteja amb una marca de patates fregides. En resum, una família intenta fer una vida normal. Però què passa si desxifren el missatge de la mare? Si el pare construeix el país ideal? Si la marca de patates fregides respon al missatge de la Lola?

A través d’una entrevista de feina amb McCain, el senyor de les patates fregides McCain, la Lola transita el camí de la infància a l’adultesa. El triomf de José María Aznar n’és el tret de sortida: els somnis de joventut del pare comunista, l’esperança de la mare en un canvi de rumb definitiu i els projectes de la Lola, decidida a construir la seva vida prenent com a model el sabor suprem de les patates McCain, aniran descongelant-se per deixar el seu toll just al límit de la realitat.

I si la Lola era aquest sabor que havia de venir, la cara feliç ultracongelada que comença a fondre’s després d’una ruptura en la cadena del fred?

La cadena del frío és un viatge de la mà del màrqueting salvatge de productes alimentaris dels anys 90 per entendre com van inocular-se en la vida i en el desig de les persones que vam créixer sota el seu mantell protector… fins a la crisi del 2008. On es van quedar surant tots aquells somnis de les classes mitjanes? Si el somni de la raó produeix monstres, què produeixen els somnis dels noranta?

Al peu de la lletra. Club de lectura

Com funciona? 
Si tens el carnet de Personatge de la Beckett, en diverses ocasions durant la temporada i amb el permís previ de l’autor o autora, et farem arribar un text contemporani inèdit perquè el llegeixis a casa. Un mes després, et convocarem a una trobada amb el director de la Beckett, Toni Casares, per comentar-lo amb ell i aportar la teva opinió. T’ha agradat? T’ha emocionat? Hi ha alguna part que grinyola? Queda clar el perfil dels personatges? Té un bon final?…

Com m’hi puc apuntar? 
Rebràs un correu electrònic en què et direm quin és el text i et demanarem si el vols llegir. Si t’apuntes a la proposta, te’l farem arribar.

Com em puc fer Personatge de la Beckett? 
Fes click en aquest enllaç.