caes

‘Andrea pixelada’ a El Pavón Teatro Kamikaze

de Cristina Clemente
Dates
Del 24/04/2019 al 12/05/2019

L’Andrea té tan sols 20 anys i 300.000 seguidors al seu canal de Youtube “Andrea Pixelada”, en el que es dedica a parlar de llibres. Malgrat la seva joventut, l’Andrea té clar com hauria de ser la ficció perquè el món fos millor. Però tot el seu món tremola i els seus ideals es posen en dubte el dia que descobreix una novel·la que explica la seva pròpia vida. Andrea pixelada és una obra fruit de la col·laboració entre la Sala Beckett, El Pavón Teatro Kamikaze i el Teatre Principal de Palma.

“Quan en Toni Casares em va explicar que a la Sala Beckett volien fer un cicle dedicat als joves i la ficció, de seguida em va venir al cap el món dels booktubers. Els booktubers són youtubers que tenen un canal dedicat exclusivament a recomanar llibres. Aquest fenomen de joves recomanant llibres per Internet em sembla fascinant per vàries raons: la primera perquè és una comunitat on les noies tenen un gran protagonisme. La segona perquè moltes d’aquestes noies booktubers també són escriptores de llibres i, curiosament i sovint, escriuen novel·les de ciència ficció, gènere que, fins ara, estava més associat a escriptors homes. Finalment, em semblava atractiva la barreja de tres conceptes: cultura, joves i xarxes socials.

Admiro els clàssics, tot i que també crec que alguns temes no poden abordar-los. Per això vaig acceptar l’encàrrec amb il·lusió i amb ganes d’escriure sobre un món que encara no hem vist representat sobre els escenaris. La temàtica permetrà abordar el rol de les dones, l’ús d’internet i el capitalisme; i presentar nous conflictes, noves relacions y noves maneres de veure el món.

Després de la trucada d’en Toni, va arribar la notícia que l’obra seria estrenada també a El Pavón Teatro Kamikaze, teatre que admiro pel seu projecte i compromís. I, per últim, vaig saber que la Marianella Morena dirigiria l’espectacle. La Marianella és dramaturga (No daré hijos, daré versos) i directora (Demonios). Amb la Marianella ens hem conegut personalment a través d’Skype i he vist els seus meravellosos espectacles al Youtube. Em sembla que no hi ha millor manera de començar juntes aquest projecte”.

Cristina Clemente

Autoria: Cristina Clemente
Direcció: Marianella Morena

Repartiment: Borja Espinosa, Assun Planas, Mima Riera i Roser Vilajosana

Escenografia: Paula Bosch
Il·luminació: Guillem Gelabert
Vestuari: Berta Riera
So: Clara Aguilar
Assessoria dramatúrgica de gènere: NUS cooperativa
Ajudant de direcció: Vicka Duran

Una coproducció de la Sala Beckett, El Pavón Teatro Kamikaze i el Teatre Principal de Palma

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar