Xerrada

Col·loqui postfunció amb Pablo Rosal, Ferran Dordal i Lalueza i Joan Fontcuberta

després d’'Asesinato de un fotógrafo'
Data
08/02/2023
Horari

Després de la funció dAsesinato de un fotógrafo

Espai
Sala de dalt
Preu
Inclòs amb el preu de l'espectacle

El dimecres dia 8 de febrer, després de la funció d’Asesinato de un fotógrafo, hi haurà un col·loqui postfunció amb Pablo Rosal, autor i intèrpret, Ferran Dordal, director, i amb la participació de Joan Fontcuberta, artista, docent, assagista, crític i promotor d’art especialitzat en fotografia.

Asesinato de un fotógrafo és un espectacle poètic que narra un procés d’investigació, en el qual l’aroma del noir més clàssic es destil·la amb les potencialitats de l’àmbit escènic, per qüestionar-se alguns dels paradigmes de la contemporaneïtat a través d’aquest singular homenatge i paròdia de gènere.

Joan Fontcuberta (Barcelona, 1955) és un dels fotògrafs catalans amb més projecció internacional. Exerceix també com a teòric de la imatge fotogràfica i com a editor fotogràfic, i ha impulsat la fotografia contemporània a través de nombrosos esdeveniments, jornades i exposicions. Va ser un dels fundadors de la revista PhotoVision (1980), una publicació bilingüe en castellà i anglès especialitzada en fotografia. Tant els seus treballs teòrics com fotogràfics qüestionen la veritat que se li suposa a les imatges fotogràfiques. La seva producció artística, multifacètica, gira entorn de la versemblança de la imatge i la seva capacitat per representar i suplantar el món real. Li interessa la funció social de la fotografia, l’ús públic de la imatge i la intoxicació de la informació. Bona part de les seves obres es construeixen com a paròdies que activen la il·lusió de l’espectador, i l’avisen del perill de la incredulitat i dels mecanismes fal·laços en la transmissió pública de la informació i del coneixement. Entre els seus textos teòrics, destaquen: Estética fotográfica (Gustavo Gili, 1982), El beso de Judas. Fotografía y verdad (Gustavo Gili, 1997), Ciencia y fricción: fotografía, naturaleza y artificio (Mestizo, 1998) i La cámara de Pandora (Gustavo Gili, 2010).

L’activitat és oberta a tots els espectadors que es vulguin quedar a conversar després de la funció.

Et pot interessar
Espectacle
Asesinato de un fotógrafo
de Pablo Rosal
Del 18/01/2023 al 19/02/2023
Espectacle
Animal negre tristesa
d'Anja Hilling
Del 25/01/2023 al 19/02/2023
Una niña es una cosa a medio formar
d’Eimear McBride
Adaptació: Annie Ryan
Del 01/03/2023 al 12/03/2023
Els Encantats
de David Plana
Del 09/03/2023 al 09/04/2023