Xerrada

Col·loqui postfunció de ‘Rita’

amb Marta Buchaca i Ramon Gomis
Data
07/11/2019
Horari

Després de la funció de Rita

Espai
Sala de dalt
Preu
Inclòs en el preu de l'entrada

Quan s’inicia la vida humana? Quan és el darrer moment? Que defineix la mort? L’aturada cardíaca? La pèrdua de l’activitat cerebral? La pèrdua d’activitat cognitiva? La mort cel·lular? El debat està servit.

L’eutanàsia ens fa humans, i ens reconcilia en la resposta intel·ligent a aquestes preguntes. I alhora és la resposta humana, feta des de la sensibilitat i la bondat que anys de cultura han permès acumular com un llegat no sols individual sinó també col·lectiu. En parlem!

El dijous 7 de novembre, després de la funció de Rita tindrà lloc una conversa sobre l’eutanàsia amb Marta Buchaca i Ramon Gomis.

Ramon Gomis

El professor Ramon Gomis ha combinat la seva carrera literària i científica durant més de 50 anys, aconseguint distincions en ambdues.

En literatura, és un actiu escriptor d’obres de teatre, novel·les, biografies, assaigs, narrativa i també ha col·laborat en treballs periodístics. El seu treball en teatre mereix una menció especial, tant com a fundador com a promotor de companyies teatrals, com La Tartana (Reus). Ha estat membre actiu del consell d’administració de Teatre Lliure. (Barcelona) des del 1991, exercint de president des del 2015.

En biomedicina, la carrera d’investigador i metge s’estén al llarg de quatre dècades a l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​on va ocupar càrrecs de responsabilitat en àrees com l’Endocrinologia i Nutrició. Ha ocupat llocs de lideratge a l’IDIBAPS -on va exercir de director executiu durant gairebé una dècada-, a la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica i al Centre Espanyol d’Investigació Biomèdica en Diabetis i Trastorns Metabòlics Associats (CIBERDEM). El professor Gomis ha publicat gairebé 400 articles en revistes de renom com The Lancet, JAMA, NEMJ, Diabetes, etc., i ha patentat 4 invents. Ha participat en diversos panells d’experts, juntes d’assessorament i comissions per a la redacció de marcs de polítiques nacionals de recerca i ha organitzat i presidit nombroses reunions i cursos de formació nacionals i internacionals sobre diabetis.

Amb Ramon Gomis

Et pot interessar
Rita
de Marta Buchaca
Del 29/10/2019 al 17/11/2019
Fuck You Modern Family (o todo sobre mi abuela)
de Berta Prieto i Lola Rosales
Del 24/10/2019 al 03/11/2019
Words and Music
de Samuel Beckett i Morton Feldman
Del 07/11/2019 al 09/11/2019
Bruels
d’Oriol Morales i Pujolar
Del 21/11/2019 al 01/12/2019