Mostra

Comissió “Fem un documental” de l’Institut Quatre Cantons del Poblenou

Presentació en públic de tres curtmetratges
Data
24/02/2017
Horari

A les 18h

Durada
70 min.
Preu
Activitat gratuïta

Les comissions són un espai educatiu de dues hores setmanals de l’Institut Quatre Cantons que es realitzen cada divendres. Els alumnes tenen vuit opcions per escollir i treballen l’escollida juntament amb altres companys de 1r, 2n i 3r d’ESO. El resultat és la creació d’un espai distès, vivencial i pràctic.

En la comissió “Fem un documental”, l’alumnat ha elaborat un curt documental al llarg de tres mesos, de setembre a desembre. De la mà de tres tutors, els estudiants han decidit de què volien parlar, com en volien parlar i a través de qui, i han realitzat el posterior procés de rodatge i edició. El resultat són aquests tres curts de no ficció: La cooperativa Pau i Justícia, Tema tabú. L’embaràs adolescent i D’un punt a l’altre.

Tot el procés ha estat coordinat per Eulàlia Comas (periodista, antropòloga i documentalista a Atzur Produccions), Xavier Moreno (fotògraf) i Charo Tomàs López (professora de l’Institut Quatre Cantons).

Curts documentals que es presentaran:

GRUP 1. La cooperativa Pau i Justícia

Aquest curt documental se centra en allò que va ser la Cooperativa Pau i Justícia, actual Sala Beckett.

Alumnat: Adriana Cuevas Milla, Claudia Frustuoso Gosa, Teo Robreño Bosch, Carla Rodil Pineda, Jessica García Paulino i Júlia Salas Pavia

Entrevistats:
Úrsula Solé, sòcia de la cooperativa
Emma Quadrada, néta de cooperativistes de Pau i Justícia
Víctor Muñoz i Calafell, responsable de Formació de la Sala Beckett

Tutors principals: Charo Tomàs i Xavier Moreno

GRUP 2. Tema tabú. L’embaràs adolescent

Curt documental que explica, a través d’experts, joves i pares, per què encara avui els adolescents catalans viuen embarassos no desitjats i com els afronten.

Alumnat: Alba Cabello, Micaela Garate, Maria Martínez, Clàudia Molina, Marc Punciano, Maria Prades, Mar Sánchez i Gaël Sanoguera

Entrevistats:
Carlos Molina, ginecòleg de l’Hospital Esperit Sant
Sílvia Egea, psicòloga del Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat (CJAS)
Diversos adolescents de l’Institut Quatre Cantons
Araceli, mare resident al Poblenou

Making-of: Clàudia Molina

Tutora principal: Eulàlia Comas

Durada aproximada: 6 minuts

GRUP 3. D’un punt a l’altre

En aquest documental s’investiga què és el parkour, per la qual cosa s’han entrevistat dos nois que practiquen aquest esport urbà.

Alumnat: Mario Mancera Casanova, Miquel Jodas Cruz, Pablo Moros Pons, Enzo Ruiz, Pablo Benavente Martínez, Marc Escoda Juarez, Demian Martínez González i Alicia Rodriguez

Entrevistats: Víctor Martínez i Bernat Sáez

Tutors principals: Charo Tomàs i Xavier Moreno