Xerrada

Les condicions del patiment mental

Diàlegs sobre el cervell: ciència i art
Data
02/11/2017
Horari

A les 19h

Espai
Aula 3
Preu
3€ (Personatges de la Beckett i comunitat UOC gratuït)

 Conversa sobre la relació entre la societat i les malalties mentals. De la mà d’experts de diferents disciplines i d’un familiar afectat s’entrarà en qüestions lligades amb la cura de pacients i familiars, la estigmatització i tabús d’aquestes malalties. També s’abordaran metodologies científiques on intervenen des de l’inici pacients, familiars i cuidadors per tal de millorar els resultats de la recerca desenvolupada, que siguin compartits per tots els actors.

Ponents: Asun Pié Balaguer (pedagoga i directora del postgrau de Salut mental col·lectiva de la UOC), Martin Correa Urquiza (antropòleg mèdic de la URV i coordinador de Ràdio Nikosia) i Marisa Campos (informàtica i mare d’una persona diagnosticada).

Modera: Octavi Planells, divulgador científic responsable de buscaciencia.cat..

Diàlegs sobre el cervell: ciència i art

Dins del cicle Les condicions del cervell es proposen tres converses científiques sobre tres àmbits clau i controvertits al voltant de cervell: la creativitat, la memòria i el patiment mental. En totes elles comptarem amb científics que ens explicaran l’estat de l’art i els reptes que encara queden per resoldre. També es donarà espai a altres veus, expertes i no científiques, que aportaran una visió diferent de la temàtica per tal d’enriquir la reflexió conjunta. També hi haurà la possibilitat de plantejar dubtes o reflexions des del públic assistent.

El cicle Les condicions del cervell està organitzat per la Sala Beckett i la UOC, amb la col·laboració de la Fundació Pasqual Maragall, de l’associació Amical Wikimedia i de l’Institut Cajal

Et pot interessar
Les condicions de la creativitat
Diàlegs sobre el cervell: ciència i art
19/10/2017
Les condicions de la memòria
Diàlegs sobre el cervell: ciència i art
26/10/2017
L’alegria
de Marilia Samper
Del 11/10/2017 al 12/11/2017
Psicosi de les 4.48
de Sarah Kane
Del 01/11/2017 al 12/11/2017