Lectura dramatitzada

Des del desert

d'Albert Vilalta
Data
08/11/2018
Horari

A les 19h

Espai
Sala d'assaig
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i comunitat UOC: gratuït

Sinopsi

Com que no és fàcil trobar les paraules per explicar aquest projecte, ni l’experiència de la que neix, us direm que hem volgut transformar en llum, tendresa i esperança un fet dolorós: el segrest per part d’un grup terrorista de l’Albert Vilalta. A través de les seves paraules i una particular dramatúrgia, l’espectacle dóna vida amb música, dansa i veu parlada, als seus pensaments escrits durant el captiveri. El desert, on ell va viure durant nou mesos, pot ser bonic i càlid, però també perdedor i fred. Des del desert, en paraules de l’Albert, vol sortir de la foscor, desfer-la i afrontar-la.

Aquesta lectura dramatitzada forma part del cicle Terrors de la ciutat. Escenaris de conflicte i por.

Albert Vilalta

Albert Vilalta i Cambra (1964), Enginyer, ha desenvolupat la seva professió tant al sector públic (a l’Ajuntament de Barcelona com a Enginyer en Cap 2000-2006 , Gerent d´Hàbitat Urbà del 2012 al 2015, i Director de Túnel del Cadí i Túnels de Vallvidrera 2007-2012) com al sector privat on treballa actualment.

Combina la seva vessant professional amb l’interès per l’escultura, havent passat diversos períodes als tallers de Carrara, a Itàlia, així com pel dibuix i les arts plàstiques.

També va col·laborar quatre anys amb l’ONG Barcelona Acció Solidària en projectes de cooperació internacional. En aquest període, el 29 de novembre de 2009, va patir un segrest de nou mesos de durada en mans d’Al Qaeda a Mauritània i Mali, en el qual va ser ferit amb tres trets.

En aquest segrest, el més llarg fins aquell moment fet per Al Qaeda, malgrat la duresa de la situació , va escriure una sèrie de poemes que, musicats i recitats, es presenten en aquest petit espectacle.

Autoria: Albert Vilalta
Dramatúrgia i direcció: Carme Canet

Composició i direcció musical: Laura Luceño
Coreografia: Olga Lladó

Disseny d’il·luminació: Albert Faura
Disseny escenografia: Josep Iglesias
Ajudant de direcció i escenografia: Laia Girbau
Vestuari i Regidoria: Teresa Navarro
So i projeccions: Lluís Girbau

Interpretació musical:
Bateria: Joan Esteve Mosquera
Baix: Joan Behncké
Guitarra elèctrica: Sergio Alonso
Guitarra Acústica i veu: Laura Luceño
Piano: Ferran Cullell

Et pot interessar
La benvinguda
de Marc Guevara Vilardell
Del 15/11/2018 al 02/12/2018
Lectura dramatitzada Terrors de la ciutat
Njudra
d'Albert Mestres
20/11/2018
Crònica negra de la Barcelona subalterna
A càrrec de Xavier Theros
27/11/2018