Dramawalker Poblenou Tour

Itineraris sonors per diferents espais del Poblenou

Dramawalker és un projecte orientat a crear ficcions sonores geolocalitzades, com a memòria viva de les ciutats, que impulsa el Centro Dramático Nacional en col·laboració amb la Sala Beckett, Grupo Chévere i el Centro Dramático Galego (Xunta de Galicia). La matèria primera del programa són les històries explicades pel veïnat dels barris. A partir de les seves trobades amb els dramaturgs i dramaturgues del programa, s’han creat una sèrie de ficcions sonores que prenen vida de forma interactiva quan la gent transita pels carrers protagonistes.

A Barcelona, el projecte s’ubica al barri del Poblenou. Dramawalker Poblenou vol apropar les històries dels veïns d’aquest barri barceloní, on conviuen en equilibri el passat industrial i un consolidat teixit associatiu amb projectes artístics i culturals d’avantguarda. Mitjançant un procés participatiu, els creadors Roc Esquius, Sílvia Navarro, Oriol Puig, Mercè Sarrias Joan Yago han indagat en la memòria del barri i la del seu veïnat per reconstruir les històries que amaguen els seus carrers.

Dramawalker està format per:

Informació pràctica: Com seguir els itineraris?

  • Entra al següent ENLLAÇ
  • Pots seguir els diferents itineraris des de casa, clicant sobre els diferents punts del mapa.
  • Pots seguir els itineraris tot passejant pels carrers del Poblenou. Et caldrà un mòbil amb la ubicació activa i uns auriculars. Quan arribis a cadascun dels punts de l’itinerari escollit, se t’activarà l’àudio corresponent per geolocalització.

Autories: Roc Esquius, Sílvia Navarro, Oriol Puig, Mercè Sarrias i Joan Yago

Intèrprets: Mercè Aránega, Quim Àvila, Jofre Borràs, Anna Carreño, Vanessa Segura, Elena Tarrats, Roger Vidal i Joana Vilapuig

Disseny de so i música original: Rafel Plana
Tècnic de so: Marc Abad
Ajudant de producció: Maria Puig 

Coordinació artística: Aina Tur

Agraïments: Ajuntament de Barcelona-Districte de Sant MartíArxiu Històric del Poblenou, Coordinadora d’entitats del Poblenou, La Colla del Drac, Església de Santa Maria del Taulat, La Escocesa, Can Felipa, Higo Mental, Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz i Forn Santanach; Enric Puig, Francesc Romeu, Pere Parera, Maria Cinta Boigas, Anna Careño, Mercè Oltra, Ignasi Gras, Lina Pérez, Elvira Fernández, Mercè Ayora, Manel Ollé, Helena Pérez, Andrea Btoy, Lluís Martínez, Armand Català, Ferran Oto, David Paixà, Lluïsa Vandellós i Dani Tejedor

Una producció de la Sala Beckett i el Centro Dramático Nacional