Lectura dramatitzada

Els nens de Plutó

d’Eva Moreno Bosch
Data
04/11/2021
Horari

A les 19h

Durada
1h
Espai
Sala de baix
Preu
3€ | Personatges de la Beckett gratuït

Sinopsi

Un estudi. Un actor. Un director. Una farsa. Un parany. Una venjança.

Dos ex-companys d’EGB es retroben vint anys després en un càsting. Un d’ells, però, és un personatge fals que se serveix de l’espai i la situació per ordir la seva venjança per uns fets ocorreguts durant la seva etapa escolar.

Els nens de Plutó qüestiona en quin grau la societat pot o no exculpar les responsabilitats d’un delicte i en quin grau té la seva part de responsabilitat, així com les capes amb què anem recobrint la nostra moral per adaptar-nos i sobreviure.

És fàcil assenyalar amb el dit però és més difícil mirar dins nostre i veure trontollar els nostres esquemes morals.

Obra guanyadora del Premi Llorenç Moyà 2020.

Aquesta obra és fruit de l’Itinerari Beckett, que vol promoure l’escriptura de noves peces teatrals.

Eva Moreno Bosch 
(Barcelona, 1966)

Es declara polifacètica vocacional.  Màster en Gestió cultural i Tècnica d’educació infantil, entre d’altres disciplines. Ha exercit com a bibliotecària escolar, dinamitzadora sociocultural i responsable de gestió cultural.

Poeta, dramaturga, actriu i narradora. Obté el seu primer reconeixement als 14 anys. Al seu palmarès acumula prop d’una setantena de guardons literaris, entre els quals el Mestratge en Gai Saber als Jocs Florals de Barcelona-Sants 2019. És autora del recull de relats La Corba de Venus (Voliana Edicions).

A nivell dramatúrgic ha finalitzat l’itinerari de l’Obrador de la Beckett. Ha experimentat el teatre en tots els seus àmbits, des de la interpretació, producció, muntatge i la pròpia dramatúrgia o adaptació. És integrant del projecte CONFINATIS MALEDICTIS de peces breus sobre el confinament. Compta amb diverses peces breus premiades i estrenades a diferents festivals de microteatre de Catalunya i Balears, entres les quals destaquen Els Suïcides (Premi Paraula en escena Gavà 2019), Dexter (Premi Teatre de Barra de Mallorca 2019) i Forats Negres (seleccionada al concurs de microtextos de Calaf 2021). També ha participat en diverses edicions del Premi Ricard Pujolràs de textos per dramatitzar. És autora de l’obra Absències, guanyadora del Premi Saó de Ponent 2017, editat per Pagès editors.

Els nens de Plutó ha estat guanyadora del Premi Llorenç Moyà 2020, finalista al Premi Pepe Alba-Ciutat de Sagunt 2019 i al Premi Dramatúrgia de Dones de Llinars 2019.

Autoria: Eva Moreno Bosch

Direcció: Llàtzer Garcia

Repartiment: Oriol Casals i Ramon Pujol

Una producció de la Sala Beckett