Exposició

Inutilitari

de Guillermo Basagoiti
Dates
Del 27/03/2018 al 29/04/2018
Horari

Els dies del cicle Adéu al cotxe!, durant l’horari d’obertura de la sala

Espai
Vestíbul de la Sala Beckett

La imatge del cicle Adéu al cotxe! és una escultura que es podrà veure al vestíbul de la Sala Beckett al llarg dels dies del cicle. Els autors són Guillermo Basagoiti, Olga Solà, Xavi Serch, Oriol Terrats i Javier Luján.

L’escultura Inutilitari és la peça resultant de la polièdrica relació entre un artista i el seu cotxe. De com aquest passa de màquina inerta, amb funcions de transport i càrrega, a ser el marc del procés creatiu de l’artista que l’habita, fins a tal punt de complicitat en que, rendint a l’evidència, acaba convertint-se en objecte d’art en si mateix.

Es presenta acompanyat de tres vídeos que exemplifiquen el recorregut de la seva vida activa, el moment del desballestament i la fase final de l’empaquetat, que és el punt àlgid i canvi qualitatiu esperat, al qual els utilitaris haurien d’estar destinats.

Aquesta representació vehicular d’un antic Renault 4L és el nus de connexió i entorn al qual orbita el projecte 2 6 8 0 4 1, una proposta del centre d’investigació artística Espai Tònic, on es mostren, a part de les presents facetes per les quals un vehicle passa al llarg de la seva trajectòria, aquells fruits que se’n poden extreure, ja que diversos artistes col·laboren per a donar cos i veu a les seves possibles utilitats.

Una obra de Guillermo Basagoiti amb la col·laboració de Olga Solà, Xavi Serch, Oriol Terrats i Javier Luján

Et pot interessar
Conferència Adéu al cotxe!
Adéu al cotxe!
Presentació del cicle a càrrec de David Bravo
27/03/2018
Lectura dramatitzada Adéu al cotxe!
Embús
d'Andreu Rifé i Emma Riverola
27/03/2018
Conferència Adéu al cotxe!
La batalla cultural
Projecció audiovisual comentada per Andrés Hispano i Félix Pérez-Hita
03/04/2018
Conferència Adéu al cotxe!
La reconquesta del carrer
Conferència de Manu Fernández
10/04/2018