Mostra

La tetera

Mostra del projecte creat per alumnes de 2n de batxillerat de l’assignatura d’Arts Escèniques de l’Escola Pia Nostra Senyora
Data
06/04/2022
Horari

A les 18h

Espai
Sala de dalt

Activitat tancada al públic

Treball de final de curs de l’assignatura Arts Escèniques de 2n de Batxillerat dels alumnes de l’Escola Pia Nostra Senyora, en la qual el grup ha creat una obra pensada, escrita, muntada i feta per ells. En aquest cas, els alumnes han volgut treballar al voltant de la memòria històrica partint de la següent consideració: com que, d’alguna manera, la memòria històrica ens ha estat silenciada, ens l’hem d’inventar. I per això serveixen les ficcions, per poder-nos explicar allò que d’alguna manera la història ha volgut eliminar dels llibres de text. Aquest espectacle és en honor a tot allò que la història ha silenciat.

Sinopsi

Barcelona, febrer de 1939. Les tropes franquistes ocupen la ciutat comtal. La Rosa busca el seu germà, en Joan, militant del POUM, a qui els nacionals s’han endut per interrogar-lo. Després d’unes visites infructuoses de presó en presó, i desesperada per trobar-lo, la Rosa, conjuntament amb les seves dues amigues, la Carme i la Teresa, resolen que cal fer alguna cosa per treure en Joan de la presó. El problema és que necessiten més gent. I que són dones.

L’Escola Pia i la Sala Beckett

El curs 2016-17, l’Escola Pia de Nostra Senyora va iniciar una aliança amb la Sala Beckett amb la voluntat de crear un projecte on els alumnes, des d’un bon principi, tinguin l’oportunitat de moure’s en un entorn creatiu professional. Això els permet (dins de les matèries d’Iniciació al teatre i d’Arts escèniques) de participar en una iniciativa teatral que acabarà sent representada dins dels espais del mateix teatre. Al mateix temps, els alumnes poden gaudir de l’assessorament en el seu projecte de professionals de les arts escèniques lligats a la Sala Beckett (tant del camp de la interpretació, com de la direcció o la dramatúrgia), de l’assistència a assaigs de muntatges programats pel teatre o d’un tracte preferent en les activitats programades per la mateixa institució.

Direcció: Helena Pons i Nora Lledós
Dramatúrgia: Èlia Serra i Júlia Gómez

Repartiment
Rosa: Helena Pons
Teresa: Nora Lledós
Carme: Rita Puig
Marina: Èlia Serra
Anna: Laura Cardoner
Gaspar: Pablo Cavero
Lola: Júlia Westermeyer
Amèlia: Alba Rodríguez
Narcís: Martí Vilaseca
Mercedes: Asha Rius
Paqui: Greta Farelo

Escenografia: Laura Cardoner i Rita Puig
Il·luminació: Asha Rius i Greta Farelo
So: Anna Reixats i Martí Vilaseca
Vestuari: Alba Rodríguezi Pablo Cavero
Producció: Martí Gallén i Martí Vilaseca
Comunicació: Pablo Cavero