caes
Mostra

‘L’Alfa i l’Omega’ i ‘La gatera de los 13’

Mostra dels projectes creats per alumnes de 1r i 2n de batxillerat de l’assignatura d’Iniciació al teatre de l’Escola Pia Nostra Senyora
Data
13/05/2019
Horari

A les 19h

Espai
Sala de dalt

L’Alfa i l’Omega La gatera de los 13 són el resultat final del treball de creació de dos grups d’alumnes de primer i segon de batxillerat de l’Escola Pia Nostra Senyora, realitzat al llarg de tot el curs dins del marc de l’assignatura d’Iniciació al teatre. Dues obres de teatre escrites, escenificades i interpretades per noies i nois dels 16 als 18 anys.

 L’Alfa i l’Omega

En un futur indeterminat, Espanya i Catalunya es troben enfrontats en una nova Guerra Civil. Un grup d’adolescents que han perdut els seus pares a la guerra sobreviuen plegats en una casa abandonada situada al bàndol català. L’aparició d’un cadàver i l’entrada en joc d’una nouvinguda provocaran que la inestabilitat i les desconfiances entre els membres de la casa vagin en augment, fins arribar al punt en què la guerra s’acabarà instal·lant en el cor mateix de la casa.

La gatera de los 13

Una caja cerrada y opaca contiene un gato en su interior, una botella de gas venenoso y un dispositivo con un 50% de probabilidades de liberar el veneno matando al gato. Mientras la caja se mantenga cerrada, ninguna perturbación podrá definir el estado del gato, así que éste logrará estar vivo y muerto a la vez. Este experimento fue llevado a cabo en la década de los 30, mediante la utilización de animales de laboratorio, para demostrar la teoría cuántica de Schrödinger, pero aún existe un archivo desclasificado que afirma la utilización de humanos para el experimento: “La gatera de los 13”.

L’Escola Pia i la Sala Beckett

El curs 2016-17, l’Escola Pia de Nostra Senyora va iniciar una aliança amb la Sala Beckett amb la voluntat de crear un projecte on els alumnes, des d’un bon principi, tinguin l’oportunitat de moure’s en un entorn creatiu professional. Això els permet (dins de les matèries d’Iniciació al teatre i d’Arts escèniques) de participar en una iniciativa teatral que acabarà sent representada dins dels espais del mateix teatre. Al mateix temps, els alumnes poden gaudir de l’assessorament en el seu projecte de professionals de les arts escèniques lligats a la Sala Beckett (tant del camp de la interpretació, com de la direcció o la dramatúrgia), de l’assistència a assaigs de muntatges programats pel teatre o d’un tracte preferent en les activitats programades per la mateixa institució.

L’Alfa i l’Omega

Dramatúrgia: Lola Gutiérrez i Maria Vera

Direcció: Carla Valentín i Lola Gutierrez

Intèrprets: Teresa Aguilar, Marta Biurrún, Aitana Blanco, Anna Borràs, Alba Celma, David Espin, Lola Gutiérrez, Alba Marcer, Paula Perles, Gerard Torres, Maria Vera i Nina Vilà

Espai escènic: Gerard Torres, Anna Borràs, Nina Vilà i Martina Nordberg

Espai sonor: Carla Valentín, Marta Biurrún i David Espín

La gatera de los 13

Dramatúrgia: Laura Hulsbus, Minna Puerto, Guillermo Lozano i Janire Lerín

Direcció: Daniel Cheng Wu, Mariona Balagué i Ainhoa Muñoz

Intèrprets: Mariona Balagué, Daniel Cheng Wu, Uriel De las Heras, Jan Dols, Valeria Garcia, Alicia Gonzalez, Laura Hulsbus, Janire Lerín, Guillermo Lozano, Roser Martos, Ainhoa Muñoz i Joanna Vázquez

Espai escènic i sonor: Jan Dols, Roser Martos, Valeria Garcia, Alicia González, Joanna Vázquez i Uriel De las Heras

 

Et pot interessar
Espectacle
Els ocells
de La Calòrica a partir de l'obra d'Aristòfanes
Del 02/05/2019 al 26/05/2019
Espectacle
La marca preferida de las hermanas Clausman
de Victoria Szpunberg
Del 04/06/2019 al 16/06/2019
Espectacle
Amor mundi
de Victoria Szpunberg
Del 26/06/2019 al 28/07/2019
Espectacle
Cançó per tornar a casa
T de Teatre / Denise Despeyroux
Del 02/07/2019 al 28/07/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar