CA ES
Data
19/10/2017
Durada
20 min
Espai
Sala de dalt

Likes forma part d’un itinerari de 4 peces embrionàries per diferents espais: Envà d’Amer i Àfrica Circ Cia, Saunterer del Colectivo Ameno, Likes de Núria Guiu i Bajo por las escaleres para no encontrarme al vecino en el ascensor de Montón de paja & trigo – Javier Guerrero.

Més infomació al web del Festival Escena Poblenou

 

Likes és part del projecte Embrions del Festival Escena Poblenou, que recolza projectes artístics de creació emergent en estat de gestació, idees embrionàries que en un futur esdevindran projectes escènics o no. Es crea un marc idoni en què els artistes puguin presentar la seva idea a representants de centres de creació i agents productors i programadors, i puguin trobar un acompanyament adequat per seguir amb el seu treball.

Embrions, que aquest any arriba a la seva 4a edició, és un itinerari per aquestes 4 peces embrionàries: Envà d’Amer i Àfrica Circ Cia, Saunterer del Colectivo Ameno, Likes de Núria Guiu i Bajo por las escaleres para no encontrarme al vecino en el ascensor de Montón de paja & trigo – Javier Guerrero, que han estat triades mitjançant una comissió de selecció que va haver de valorar 61 projectes presentats en convocatòria pública.

 Sinopsi

Likes és la primera versió d’un projecte de dansa que pren com a base el mètode de recerca antropològic. El material amb què treballa es fonamenta en dues pràctiques físiques que acumulen milions de likes i followers a través d’internet: el fenomen de danses Cover i la pràctica de ioga i els seus varietés o “ioga híbrids”, els quals han sorgit i s’han difós massivament a través de les xarxes socials durant els últims anys. Els likes són uns nous símbols de prestigi social així com un baròmetre d’èxit per a moltes empreses, organitzacions, celebritats i individus. Qui, com i en funció de què opera aquest baròmetre? Likes qüestiona la manera com llegim, entenem, aprovem o desaprovem l’altre.

Núria Guiu

Núria Guiu es gradua a l’Institut del Teatre en dansa clàssica, forma part d’IT Dansa i posteriorment ha treballat com a ballarina amb companyies com Carte Blanche Dance Company, Gisele Vienne, Batsheva Dance Company (Kamuyot), Jasmin Vardimon, La Veronal i Kobalt Works, entre d’altres. Des del 2012 s’interessa per la coreografia i crea peces com La Muda, estrenada a l’Òpera d’Oslo i PORTAL, estrenada a l’Oktoberdans Festival de Bergen i posteriorment a la Sala Hiroshima de Barcelona. Des de el 2015 estudia el Grau d’Antropologia i Evolució Humana a la UOC i cursa una formació de Ioga Iyengar a Copenhaguen.

Direcció, coreografia i dansa: Núria Guiu
Assistència artística: Esther Freixa i Sónia Gómez
Assessorament de vestuari: Nestor Reina
Muntatge sonor i llums: Núria Guiu

Projecte en residència a: Cra’p (Mollet del Vallès), Konvent.0 (Berga), Espai Bokashi (Ciutadella de Menorca), La Blanca i Sala Hiroshima de Barcelona

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar