Mostra

L’illa de la felicitat

Iván Morales EN RESiDÈNCIA a l’Institut Joan Fuster
Data
23/05/2018
Horari

A les 19h

Espai
Sala de dalt
Preu
Entrada gratuïta

Durant el curs 2017-2018, l’actor, director i dramaturg Iván Morales ha treballat amb un grup d’alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Joan Fuster el procés de creació d’un espectacle. Ara presentem el resultat d’aquest procés, que duu per títol L’illa de la felicitat.

Unes paraules sobre L’illa de la felicitat

Després d’haver perdut, de manera tramposa i injusta, un concurs de tele-realitat ubicat dins una illa deserta, la Manuela va decidir quedar-se a viure allà amb la seva germana i el seu entourage, per fugir de la superficialitat i la injustícia del món exterior. Però l’equilibri de la seva Illa de la felicitat particular es veurà en perill en el moment en què un naufragi accidental faci arribar al seu refugi el causant de les seves desgràcies, l’Àxel, el guanyador del concurs, acompanyat del seu equip.

A partir de l’estructura de La Tempesta de William Shakespeare, hem treballat amb els alumnes de l’IES Joan Fuster per dur a escena algunes de les seves preocupacions, sempre des del joc, creant personatges i situacions que, per una banda, facin de l’experiència teatral un lloc de diversió, i al mateix temps signifiquin reptes que facin del teatre una experiència de creixement. El resultat d’aquesta investigació és aquesta peça, un treball de creació col·lectiva on els alumnes no només fan d’intèrprets, sinó que són també responsables dels personatges i de la dramatúrgia, explorant així totes les possibilitats de l’ofici teatral.

Iván Morales

Una creació d’Iván Morales amb alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Joan Fuster

Dramatúrgia i direcció: Iván Morales
Escenografia: Lluc Lóbez i Daniel Flamarique

Intèrprets: Yahya Al Abdullah, Mariona Baquero, Gina Barón, Èlia Cardozo, Sebastián Carvajal, Laura Descalzo, Lucía Fernández, Júlia Fontanilles, Jordi Gómez, Paola Gómez, Mario Luque, Víctor Mestres, Deila Mondiu, Gina Rivas, Ivana Rubio, Lluna Soler, Irene Veny i Maria Zorrilla

Professores: Estela Alonso i Gemma Bartuí
Amb la col·laboració de Miguel Martínez

Obra realitzada en el marc de la 9a edició de Creadors EN RESIDÈNCIA als Instituts de Barcelona, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu. La residència d’Iván Morales a l’Institut Joan Fuster és coordinada per la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia.

Et pot interessar
Mostra
Despresión
Mostra dels alumnes de 2n d’ESO de l’INS Moisès Broggi
28/05/2018
Mostra
El mirall
Mostra del projecte creat pels alumnes de l’assignatura d’Arts Escèniques de l’Escola Pia Nostra Senyora
17/04/2018
Speaker’s corner
Lectures dramatitzades 'Adéu al cotxe!'
25/04/2018
Espectacle
Sé de un lugar
d'Iván Morales
Del 04/05/2018 al 06/05/2018