Conferència

Els malestars de la desigualtat. Vincles interclassistes a la ciutat d’avui

A càrrec d'Aina Tarabini
Data
13/11/2018
Horari

A les 19h

Espai
Sala d'assaig
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i comunitat UOC: gratuït

L’objectiu d’aquesta presentació és reflexionar sobre les característiques i les implicacions de la segregació social com un dels mecanismes claus de producció i reproducció de desigualtats en les societats contemporànies. A partir dels plantejaments de Nancy Fraser, s’hi argumenta per què la segregació impossibilita la justícia social des de les perspectives de la redistribució, del reconeixement i de la representació. La segregació genera societats fragmentades on s’hi fomenta l’aïllament, les pors i els estigmes entre grups socials, i això impossibilita assolir el benestar i la democràcia en el seu sentit més ampli. A partir d’exemples específics del camp educatiu, l’anàlisi explora els mecanismes concrets a partir dels quals opera la segregació.

Partint d’això, es defensa la necessitat d’un canvi de paradigma en la formació de la ciutadania. Cal posar-hi en el centre el que Carol Gilligan anomena l’ètica de cura, de forma que es reconegui la interdependència entre els éssers humans i es reforcin les connexions entre aquells que considerem part del ‘nosaltres’ i part dels ‘altres’, element fonamental de la vida social.

Aquesta conferència forma part del cicle Terrors de la ciutat. Escenaris de conflicte i por i de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta de Barcelona.

Et pot interessar
La benvinguda
de Marc Guevara Vilardell
Del 15/11/2018 al 02/12/2018
AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry
de Chokri Ben Chikha
Del 07/11/2018 al 11/11/2018
Lectura dramatitzada Terrors de la ciutat
Njudra
d'Albert Mestres
20/11/2018
Crònica negra de la Barcelona subalterna
A càrrec de Xavier Theros
27/11/2018