caesen
Xerrada

Morir demà

a càrrec d'Íngrid Guardiola, José María Lassalle i Genís Roca
Data
21/04/2020
Horari

A les 19h

Espai
Sala d'assaig
Preu
3€ | Personatges de la Beckett i Comunitat UOC gratuït

La mort és alguna cosa més que la desaparició física d’un ésser viu. La mort potser és absència i caducitat, però també és presència i eternitat. Així, parlem de sobreviure a la mort, de superar l’obsolescència programada dels nostres cossos, sigui de forma virtual o a través d’una tecnologia que ha d’arribar. Juguem a esquivar la pròpia finitud individual i col·lectiva a través d’una petjada que pot ser cultural, social o mediàtica i, malgrat tot, som mortals (o no).

Hi participaran:

Íngrid Guardiola

Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra amb una tesi sobre cinema found footage. És professora de la UdG, assagista, realitzadora audiovisual i investigadora cultural. El seu treball indaga en les relacions socioculturals que s’estableixen entre la cultura, la tecnologia i la societat. Des del 2002 col·labora amb el CCCB, forma part del Comitè Executiu del Consell de Cultura, del comitè de programació del Teatre Lliure i el 2018 va publicar L’ull i la navalla: un assaig sobre el món com a interfície (Premi Crítica Serra d’Or d’assaig).

José María Lassalle

Polític i escriptor, ha desenvolupat la seva trajectòria acadèmica en diverses universitats públiques i privades espanyoles. Actualment és consultor i professor de Teoria del Dret i Filosofia del Dret a la Universitat Pontifícia de Comillas de Madrid. Va ser secretari d’Estat de Cultura i també d’Agenda Digital. Va dirigir la Fundación Carolina i va coordinar el Centre d’Estudis Hispànics i Americans. És autor de numerosos assajos i publicacions acadèmiques sobre pensament polític i filosofia anglosaxona. El més recent és Ciberleviatán. El colapso de la democracia liberal frente a la revolución digital. Escriu periòdicament a El País i a La Vanguardia. És col·laborador de La Mañana de RNE.

Genís Roca

Reconegut analista de la societat digital, amb una àmplia experiència en el món de l’empresa i les organitzacions, però caracteritzat per una mirada humanista adquirida en la seva formació de base com arqueòleg especialitzat en el paleolític inferior. Implicat en patronats i consells de múltiples organitzacions culturals i socials del país, com ara la Fundació Enciclopèdia Catalana, el Museu Picasso o l’Associació Rosa Sensat, desenvolupa activitat com a empresari, professor universitari i col·laborador a diferents mitjans de comunicació.

Modera:

Jaume Claret

Jaume Claret és professor agregat als Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya. Llicenciat en Ciències de la Comunicació (UAB) i en Humanitats (UPF) i doctor en Història (UPF), la seva recerca s’ha centrat en la historia intel·lectual, cultural i política espanyola i catalana contemporànies i actualment dirigeix el projecte de recerca: “Regiocat. Regionalisme a Catalunya sota el règim de Franco: discursos i pràctiques”. És autor de diferents articles, capítols i llibres, entre els darrers “Pasqual Maragall: pensamiento y acción” (RBA, 2017) i “Ganar la guerra, perder la paz. Memorias del general Rafael Latorre Roca” (Critica, 2019).

 

El cicle Memento mori. Recordem-nos de morir està organitzat per la Sala Beckett i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Et pot interessar
Morir demà
a càrrec d'Íngrid Guardiola, José María Lassalle i Genís Roca
21/04/2020
Todas las flores
de Bàrbara Mestanza
Del 06/05/2020 al 31/05/2020
Karaoke Elusia
d'Oriol Puig
Del 20/05/2020 al 31/05/2020
Licaó. Apologia del desig
de Dimitris Dimitriadis
Del 21/04/2020 al 06/05/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar