La Mousson d’hiver (Pont-à-Mousson, França)

Helena Tornero participa al projecte de la Maison Européenne des Écritures Contemporaines (MEÉC), dins de Fabulamundi
Dates
Del 14/03/2018 al 20/03/2018
Espai
Maison Européenne des Écritures Contemporaines (MEÉC)

La Maison Européenne des Écritures Contemporaines (MEÉC), amb la col·laboració de La Manufacture – CDN Nancy Lorraine, organitza des del 2014 a l’Abbaye des Prémontrés de Pont-à-Mousson unes trobades pedagògiques per a estudiants de secundària. La Mousson d’hiver treballa en la confecció d’un nou repertori dramàtic i proposa als joves tallers de pràctica teatral, espectacles, lectures i works-in-progress amb alguns dels artistes internacionals més destacats d’avui en dia. Els textos (enguany d’Alemanya, Catalunya, França, Gran Bretanya i Quebec) són seleccionats pel comitè de lectura de la Mousson i són interpretats pels propis estudiants, que en són, alhora, els espectadors.

La dramaturga Helena Tornero hi participarà enguany amb el text Submergir-se en l’aigua, que serà presentat en forma de lectura dramatitzada a càrrec dels estudiants de L3 Etudes culturelles de la Université de Lorraine. La lectura tindrà lloc el 20 de març a l’Abbaye des Prémontrés sota la direcció de Christine Koetzel.

D’altra banda, del 14 al 16 de març, Helena Tornero també gaudirà d’una residència de traducció a partir de l’obra F/M, en companyia del traductor Laurent Gallardo. Igualment, impartirà un taller d’escriptura als participants.

A més a més d’Helena Tornero i Laurent Gallardo, enguany La Mousson d’hivern també comptarà amb la presència de Leyla-Claire Rabih (França), Stefan Hornbach (Alemanya), Bonn Park (Alemanya), Julie Rosselo-Rochet (França), Evan Placey (Gran Bretanya), Adélaïde Pralon (França), Daniel Danis (Quebec) i Martin Bellemare (Quebec).

Aquest projecte es duu a terme en el context de Fabulamundi. Playwriting Europe.