Mostra

No ho expliquis a ningú

Mostra dels alumnes de 1r de Batxillerat de l’Escola Pia Nostra Senyora
Data
16/05/2018
Horari

A les 19h

Espai
Sala de dalt
Preu
Activitat gratuïta

Jugant amb la idea del joc del telèfon i de la veritat que es va deformant a mesura que va passant per diferents veus, filtres i maneres d’escoltar i entendre el que ens diuen, els alumnes de primer de Batxillerat de l’assignatura d’Iniciació al Teatre de l’Escola Pia Nostra Senyora es van plantejar construir un text teatral on passés precisament això: un secret es va deformant a mesura que va passant de boca a orella. Això els permetia construir diverses escenes on, a part de fer circular el secret, podien retratar com són els joves de primer de Batxillerat avui dia (és a dir: fer un autoretrat), en un dia normal de classe.

Inspirats lleugerament en l’estructura de La Ronda d’Arthur Schintzler, van estructurar l’obra de tal manera que funcionés com un ball d’intercanvi de parelles (en aquest cas, de grups de personatges) que van circulant d’una escena a l’altra, en una mena de dansa del rumor.
Mitjançant la improvisació de les escenes, a partir d’uns personatges i uns marcs ben definits, els alumnes han generat el text de No ho diguis a ningú, buscant aconseguir que els personatges parlessin amb un llenguatge que fos el més proper possible al que parlen, diàriament, elles i ells.

Sinopsi

L’Àlex, una noia de 16 anys, té un secret que no pot guardar. L’explica a les seves amigues abans d’entrar a classe i els demana que no ho expliquin a ningú. Però, inevitablement, el seu secret començarà a córrer de boca a orella, de personatge a personatge, d’escena en escena, generant un equívoc absurd i fent que el secret original de l’Àlex es transformi, circulant com un rumor, en una bola cada cop més i més gran.

L’Escola Pia i la Sala Beckett

El curs 2016-17, l’Escola Pia de Nostra Senyora va iniciar una aliança amb la Sala Beckett amb la voluntat de crear un projecte on els alumnes, des d’un bon principi, tinguin l’oportunitat de moure’s en un entorn creatiu professional. Això els permet (dins de les matèries d’Iniciació al teatre i d’Arts escèniques) de participar en una iniciativa teatral que acabarà sent representada dins dels espais del mateix teatre. Al mateix temps, els alumnes poden gaudir de l’assessorament en el seu projecte de professionals de les arts escèniques lligats amb la Sala Beckett (tant del camp de la interpretació, com de la direcció o la dramatúrgia), de l’assistència a assaigs de muntatges programats pel teatre o d’un tracte preferent en les activitats programades per la mateixa institució.

Dramatúrgia: Carlota Buhigas, Sara Nofrerías, Maria Eiriz i Berta Mayral
Direcció: Carlota Buhigas, Eder Escriba, Sara Taboada i Marta Vázquez

Intèrprets: Rosa Coma, Maria Eiriz, Eder Escriba, Maria Espinar, Marta Hernández, Julia Giménez, Nil Marcet, Helena Margarit, Berta Mayral, Biel Mestres, Sara Nofrerías, Irene Olasz, Ainara Palacios, Clara Sánchez, Bet Sánchez, Sara Taboada, Pablo Valdes i Marta Vázquez

Escenografia: Carla Duarte, Pablo Valdes, Ainara Palacios i Helena Margarit
Vestuari: Nil Marcet, Maria Espinar, Marta Hernández i Bet Sánchez
Il·luminació: Biel Mestres, Clara Sánchez, Irene Olasz, Julia Giménez i Maria Eiriz
So: Rosa Coma, Maria Eiriz i Ainara Palacios
Regidora: Joana Martí

Coordinació: Martí Gallén