Conferència + Taller

Noves identitats o l’explosió del sistema binari

Setmana 3
Dates
Del 30/03/2017 al 31/03/2017
Horari

Conferència: 30 de març a les 19h

Taller: 31 de març de 16h a 20h

Preu
Conferència: 3€
(Personatges de la Beckett gratuït)

Taller: 40€

Reserva la teva plaça a la conferència: reserves@salabeckett.cat

Inscriu-te al taller aquí.

 

Aconsegueix l’abonament del cicle aquí

En la tercera setmana del cicle La revolució dels gèneres. La construcció d’estereotips comptarem amb Miquel Missé, que parlarà del fet trans, i un taller per repensar la masculinitat, a càrrec de la cooperativa Fil a l’agulla.

Repensar les identitats des de l’experiència trans

Conferència a càrrec de Miquel Missé 
30 de març, a les 19h
Preu: 3€ (Personatges de la Beckett gratuït)

En els darrers temps el fet trans ha esdevingut una nova realitat d’interès fruit de la visibilitat dels activismes trans, els debats polítics sobre la seva regulació i, sens dubte també, degut a l’emergència de relats trans en l’àmbit de la creació cultural i les arts escèniques, audiovisuals i musicals. Alhora, però, no podem obviar que hi ha molts paradigmes per representar el fenomen trans, a vegades fins i tot contraposats. L’objectiu d’aquesta presentació és reflexionar críticament sobre aquest ventall de relats mediàtics i culturals i incidir en aquelles aproximacions que ens proposen una transformació dels nostres imaginaris socials.

Introducció a la Performance Drag King

Taller a càrrec de la cooperativa Fil a l’agulla
31 de març, de 16h a 20h
Preu: 40€

Els tallers Drag King han sorgit i s’han desenvolupat a partir dels anys 70 en el si del moviment feminista com una proposta laboratori per a dones per explorar i desxifrar els codis de la masculinitat, experimentar amb el poder i qüestionar socialment allò establert pel sistema sexe-gènere.

Són tallers en què es tracta de performar la masculinitat: cada dona performarà un King, un personatge creat a partir d’allò que coneix de la masculinitat i també a partir de trets de la pròpia personalitat.

Sobre el taller

Continguts que tractarem:

  • Construïm l’espai de seguretat i busquem la porta d’entrada a les teves pròpies preguntes respecte al gènere.
  • Primeres proves. A la recerca del teu “King”.*
  • La performance Drag King i contacte amb l’espai públic.

Places limitades

*Si t’interessa el taller i ets noi, també tindràs espai per performar la teva Queen. Hi ha un límit de 3 places reservades per a nois o persones que visquin la seva identitat com a nois. La resta de places són destinades a dones* (límit 15 places).


Participants

Miquel Missé

Miquel Missé és sociòleg i formador en gènere i sexualitat. En l’àmbit de la investigació, ha treballat en el projecte “Transitant per les fronteres del gènere. Estratègies, Trajectòria i Aportacions de joves trans, lesbianes i gais “(Observatori Català de la Joventut, 2009), en els projectes de diagnòstic i elaboració participativa del Pla Municipal per al col·lectiu LGTB i l’Ajuntament de Barcelona i en el projecte europeu sobre polítiques municipals contra l’homofòbia AHEAD (Against Homophobia. European Local Administration Devices).

En l’àmbit de la formació, ha realitzat diversos cursos per a professionals de diversos àmbits (joventut, educació, salut, laboral) i ha estat tallerista amb adolescents en diversos projectes. Entre el 2011 i el 2014 ha estat tallerista i coordinador del projecte de tallers de prevenció de relacions abusives “Els paranys de l’amor” de l’Ajuntament de Barcelona. Actualment, col·labora com a educador en temes LGTB amb la Xarxa d’Escoles per la Igualtat i la No-Discriminació de Barcelona i desenvolupa diversos projectes en l’àmbit de l’educació i la prevenció de la violència de gènere, l’homofòbia i la transfòbia. És també un dels coordinadors del projecte OASIS, la 1era Trobada d’Adolescents LGTB de Barcelona.

És autor, conjuntament amb Gerard Coll-Planas, del llibre El género desordenado: críticas en torno a la patologización de la transexualidad (EGALES: 2010) i ha publicat el llibre Transexualidades: otras miradas posibles (EGALES: 2013). Recentment, ha editat amb Pol Galofre el llibre Políticas trans: una antología desde los estudiós trans norteamericanos (EGALES:2015).

Cooperativa Fil a l’agulla

A Fil a l’agulla somiem una societat més igualitària on les persones es puguin desenvolupar de forma integral i puguin establir relacions personals i grupals de forma més lliure i conscient, integrant el conflicte com a font d’aprenentatge. Avui l’objectiu que ens plantegem en tot allò que fem és generar i acompanyar processos de presa de consciència que contribueixin a la transformació personal i col·lectiva.

Més informació

Et pot interessar
Eva i Adela als afores
de Mercè Sarrias
Del 22/03/2017 al 30/04/2017
Conferència + Taller La revolució dels gèneres
Les relacions afectives
Setmana 4
Del 06/04/2017 al 08/04/2017