Mostra

On collons som?

Mostra del projecte creat per alumnes de 2n de batxillerat de l’assignatura d’Arts Escèniques de l’Escola Pia Nostra Senyora
Data
07/04/2022
Horari

A les 18h

Espai
Sala de dalt

Activitat tancada al públic

Treball de final de curs de l’assignatura Arts Escèniques de 2n de Batxillerat dels alumnes de l’Escola Pia Nostra Senyora, en la qual el grup ha creat una obra pensada, escrita, muntada i feta per ells. En aquest cas, els alumnes han volgut treballar a partir de les idees de la lluita entre classes i la diferència. Partint d’un context molt determinat com és el del Nova York dels anys 70, han volgut desenvolupar una obra en què dos mons absolutament antagònics –joves de classe social baixa versus joves de classe social alta– es veuen obligats a conviure i arribar a alguna resolució per tal d’explicar que, de vegades, les diferències només són a la superfície i que, sovint, les coses no són el que semblen.

Sinopsi

Nova York, 1973. Un grup de joves hippies agafen el metro tot tornant del concert de Led Zeppelin, al Madison Square Garden. Estan entusiasmats, excitats i lleugerament beguts. A la següent parada, un altre grup de joves més aviat estirats i d’aparença pija pugen al mateix vagó. Les diferències no trigaran a emergir però, de sobte, el metro s’atura, sense explicació. Tots dos grups es veuen obligats a conviure i a llimar les seves diferències en el transcurs d’una nit estranya i en la qual alguns dels secrets que amaguen els personatges inevitablement sortiran a la llum.

L’Escola Pia i la Sala Beckett

El curs 2016-17, l’Escola Pia de Nostra Senyora va iniciar una aliança amb la Sala Beckett amb la voluntat de crear un projecte on els alumnes, des d’un bon principi, tinguin l’oportunitat de moure’s en un entorn creatiu professional. Això els permet (dins de les matèries d’Iniciació al teatre i d’Arts escèniques) de participar en una iniciativa teatral que acabarà sent representada dins dels espais del mateix teatre. Al mateix temps, els alumnes poden gaudir de l’assessorament en el seu projecte de professionals de les arts escèniques lligats a la Sala Beckett (tant del camp de la interpretació, com de la direcció o la dramatúrgia), de l’assistència a assaigs de muntatges programats pel teatre o d’un tracte preferent en les activitats programades per la mateixa institució.

Direcció: Nora Sala-Patau i Quique Sabanés
Dramatúrgia: Lucía Castejón, Pau Millán i Maria Duñó

Repartiment
Linda: Júlia De León
Janice: Vika Palma
Joanne: Cristina Casado
Sally: Maria Duñó
Birdie: Laia Tomé
Lou: Quique Sabanés
Amy: Lucía Castejón
Kate: Nora Sala-Patau  
Rachel: Joana Puig
Henry: Pau Millán

Escenografia i il·luminació: Laia Tomé i Vika Palma
Vestuari: Cristina Casado i Joana Puig
So: Judith Moreno i Júlia De León
Producció: Martí Gallén