Semimuntat

paradís inundar.
simfonia extraviada

de Thomas Köck
Traductor
Dates
Del 28/01/2022 al 29/01/2022
Horari

A les 19h

Durada
1h
Espai
Sala d'assaig
Preu
8€ | 5€ Personajes de la Beckett

Com cossos d’aigua, les paraules i les imatges que crea Thomas Köck a la primera part de la seva “Trilogia climàtica” planen sobre nosaltres. Són crescudes d’aigua del paradís que se’ns acosten com si fossin una maledicció, una revenja o una benedicció per a la terra? O és el propi paradís el que s’inunda i es torna inhabitable?

Amb un llenguatge poderós i farcit de comèdia melancòlica, a paradís inundar. simfonia extraviada Thomas Köck crea un fresc que comprèn des de les primeres fases de la globalització fins a l’actualitat: des de la febre del cautxú a finals del segle XIX que va afectar regions i pobles sencers fins a l’exportació esbojarrada de la cultura burgesa europea a través de la construcció de l’edifici de l’òpera, el Teatro Amazonas, passant per la història d’un ballarí que sent el poder en estat pur del món laboral actual (completament flexible, basat en projectes i en l’autopromoció). Les inundacions escombraran de la terra fins a la darrera traça d’humanitat, com un rostre a la sorra al fons del mar?

Amb paradís inundar. simfonia extraviada, Köck va guanyar el Premi Kleist al Dramaturg Emergent 2016 i va ser nominat al Heidelberger Stückemarkt 2016.

Aquest semimuntat es va dur a terme en el context del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe el juliol de l’any 2019 i ara la Sala Beckett el recupera en el marc del cicle Nous textos del teatre europeu contemporani. La traducció d’aquest text ha estat possible gràcies al suport del Goethe Institut de Barcelona.

paradís inundar simfonia extraviada forma part del cicle Planeta Persona. Els límits de la crisi climàtica que proposem per posar en valor veus, accions, reflexions i formes de vida que poden ajudar-nos a comprendre i eixamplar els límits d’aquesta situació. Com recuperar un futur? Com desafiar uns temps de catàstrofes? Com construir nous mons en comú?

Autoria: Thomas Köck
Traducció: Albert Tola
Direcció i dramatúrgia: Ferran Dordal i Lalueza

Repartiment: Clara Aguilar, Marc Cartanyà, Ferran Dordal i Lalueza, Alba Pujol, Marc Salicrú i Pablo Rosal

Concepció espaial i lumínica: Marc Salicrú
Concepció musical: Clara Aguilar

Agraïments: Estel Cristià, Konrad Fentzloff i Pàppels

Una producció de la Sala Beckett