Club de lectura

‘Al peu de la lletra’
Juny 2021

Club de lectura de 'Nuestra relación con la locura' de Salvador S. Sánchez
Data
17/06/2021
Horari

A les 18h

Espai
Aula 3
Preu
Activitat exclusiva per a Personatges de la Beckett

Després de la sessió dedicada al text de Roger Torns, per als propers Clubs de lectura, proposem als Personatges de la Beckett el comentari dels altres quatre textos teatrals resultants dels Ajuts a la creació per a la temporada 2020-21, obres de Víctor Borràs, Pablo Rosal, Salvador S. Sánchez i Berta Prieto i Lola Rosales. Al club de lectura ‘Al peu de la lletra’ volem abordar el vessant literari d’alguns dels textos dramàtics que rebem, estudiem o treballem a la Beckett i compartir-ne la lectura i l’anàlisi amb tots els que hi estigueu interessats. En aquesta sessió, que tindrà lloc el proper 17 de juny a les 18h, parlarem sobre Nuestra relación con la locura, de Salvador S. Sánchez.

Sinopsi

Un diumenge al matí el César irromp a l’habitació de la seva germana. Hi entra sense trucar a la porta, parla molt ràpid i necessita diners. Mig adormida, la Rocío deixa la seva targeta bancària al seu germà, que desapareix del dormitori tan sobtadament com hi ha arribat. Just quan el César marxa, la Rocío s’adona que el seu germà no està bé. Que la seva ment ha pres el vol, com un estel de paper arrossegat per un remolí de vent. Minuts després, la família rep una trucada de l’hospital: el César acaba d’ingressar-hi d’urgència.

A partir de llavors, la Rocío intentarà reconstruir els dies de bogeria del seu germà per tal d’entendre els motius de la seva crisi. Refent els camins que va recórrer el César la setmana prèvia al seu col·lapse, buscant les diferències entre seny i deliri, la Rocío començarà a conèixer el seu germà petit. I a la vegada, es començarà a conèixer a si mateixa.

Al peu de la lletra. Club de lectura

Com funciona? 
Si tens el carnet de Personatge de la Beckett, en diverses ocasions durant la temporada i amb el permís previ de l’autor o autora, et farem arribar un text contemporani inèdit perquè el llegeixis a casa. Un mes després, et convocarem a una trobada amb el director de la Beckett, Toni Casares, per comentar-lo amb ell i aportar la teva opinió. T’ha agradat? T’ha emocionat? Hi ha alguna part que grinyola? Queda clar el perfil dels personatges? Té un bon final?…

Com m’hi puc apuntar? 
Rebràs un correu electrònic en què et direm quin és el text i et demanarem si el vols llegir. Si t’apuntes a la proposta, te’l farem arribar.

Com em puc fer Personatge de la Beckett? 
Fes click en aquest enllaç.