Projecte ‘Treball Globalitzat a partir de Proposta Externa’

Col·laboració amb l'INS Quatre Cantons
Dates
Del 09/01/2017 al 10/02/2017

Per tal de prosseguir amb la tasca d’acostar els adolescents al teatre, la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia durà a terme enguany per cinquena vegada un projecte amb l’Institut Quatre Cantons de Poblenou en el marc del ‘Treball Globalitzat a partir de Proposta Externa’ (TGPE).

L’Institut Quatre Cantons, a partir dels principis que regeixen el seu projecte educatiu, es proposa anar més enllà de les assignatures tradicionals i buscar tasques autèntiques en l’entorn proper de l’alumnat. Per això planteja als alumnes aprendre a partir d’una proposta que impliqui un encàrrec, un problema o un servei i que han de resoldre o dur a terme. Aquesta activitat s’emmarca en l’anomenada ‘tasca autèntica’ i pretén que l’alumnat creï algun coneixement o saber, que se situï en el món real i es relacioni amb el que és quotidià per a altres persones, especialistes o vinculades a un determinat àmbit del saber. Està previst que el TGPE incorpori diversos agents externs a l’institut, els anomenats partners, un dels quals és la Sala Beckett. Correspon al partner, un cop definida la negociació amb l’institut, plantejar la proposta de treball que ha de resoldre o dur a terme l’alumnat. Aquesta proposta promou o s’orienta a la creació de coneixement o saber, mirant d’evitar tasques dirigides a la reproducció del coneixement. Entès així, es tracta d’una tasca inèdita, que no ha estat realitzada amb anterioritat per ningú.

En aquest context, la Sala Beckett ha acordat amb l’institut dur a terme un procés de recerca i treball sobre el teatre específicament per a adolescents al nostre país, que haurà de culminar amb l’escriptura d’una peça teatral breu especialment dirigida a un públic jove i la seva posterior representació.

Et pot interessar
Espectacle
Els malnascuts
de Pablo Macho Otero
Del 16/06/2014 al 21/06/2014
Espectacle
Projecte ‘Emoció i representació’
Col·laboració amb l'INS Moisès Broggi
Del 09/01/2017 al 27/04/2017