Publicacions i traduccions

Dates
Del 12/01/2021 al 14/02/2021

La publicació d’El jardi / Els subornats de Lluïsa Cunillé, està disponible a la taquilla de la Beckett per 5€

Publicacions

El jardí/Els subornats de Lluïsa Cunillé. Barcelona: Sala Beckett, 2021.

Amb motiu del cicle dedicat a Lluïsa Cunillé, la Sala Beckett publica les dues obres que es representaran al teatre en un sol volum. El llibre es podrà adquirir a les taquilles del teatre al preu de 5 euros i en algunes llibreries especialitzades (La Central, Documenta, Laie…) al preu de 10 euros.

A El jardí dues antigues companyes d’escola es troben en una casa amb jardí. Una d’elles, antiga jardinera al Parc Municipal, ha estat desapareguda durant dos anys. L’altra dona és una assistenta social que ha volgut fer-se càrrec de la primera. Amb una delicada simplicitat i una intensitat abassegadora, d’aquesta trobada aparentment rutinària sorgirà el detonant poètic que abocarà les dues protagonistes als abismes del malestar de la memòria europea.

Els subornats transcorre a la cabina de projecció d’una sala de cinema analògica condemnada a tancar pròximament. A través de les trobades entre l’antic projeccionista, el seu germà, un amic i un personatge inesperat, Cunillé ens parla de mons irrecuperables i ens porta a reflexionar sobre el sentit de la responsabilitat avui en dia.

Traduccions

Per tal d’ajudar a la promoció internacional de l’obra de Lluïsa Cunillé, la Sala Beckett ha encarregat la traducció a l’anglès de la peça dramàtica La nit. La traducció anirà a càrrec de Sharon G. Feldman, bona coneixedora de l’obra de Lluïsa Cunillé i responsable de traduir a l’anglès un text emblemàtic de l’autora, Aprés moi, le déluge.

Els textos traduïts de l’autora, així com d’altres autors catalans, es poden descarregar a la pàgina web www.catalandrama.cat. Catalandrama és una base de dades que recull informació sobre les traduccions de textos dramàtics catalans a altres llengües. El portal ofereix la possibilitat de sol·licitar les traduccions via Internet i de manera gratuïta.

Consulta les traduccions de l’obra de Lluïsa Cunillé, aquí.