Xerrada

Sixto Paz parla sobre ‘Dybbuk’

Trobada amb la companyia a la llibreria francesa Jaimes
Companyia
Sixto Paz
Data
21/02/2017
Horari

A les 19h

Preu
Activitat gratuïta

La companyia Sixto Paz oferirà un col·loqui sobre Dybbuk el proper dimarts 21 de febrer a la llibreria francesa Jaimes.

A la xerrada es parlarà de Romain Gary, l’escriptor protagonista de Dybbuk, però a la vegada vol ser un recorregut íntim i personal d’en Jan Vilanova Claudín, autor de l’obra, sobre els aspectes de la biografia i l’obra de l’escriptor francès que més l’han fascinat. En especial, els darrers anys de la seva vida, en què va orquestrar un dels majors fraus literaris de tots els temps: Gary va convèncer el seu nebot per personificar l’escriptor Émile Ajar. En realitat, Ajar no va existir mai. Només era un pseudònim que Gary emprava per demostrar al món com se’n reia de la màscara que li havien imposat. Al costat de l’autor de Dybbuk, Pau Roca, director d’aquesta aventura teatral, anirà interrogant Jan Vilanova i aportarà dades sobre el procés de creació de l’obra.

D’aquesta manera, a més d’apropar-nos a la figura de Romain Gary, coneixerem les interioritats del procés d’escriptura de Dybbuk.

La Llibreria Jaimes

La Llibreria Jaimes va ser fundada el 1941 per en Jaume Arnau Pericàs, de professió impressor i fill d’impressor, i la seva muller Isabel. La seva afició als llibres els va induir a obrir la llibreria malgrat ser en plena postguerra. La van instal·lar a la Diagonal, 337 (entre Bailèn i Girona). Amb la proximitat del Lycée Français (que en aquella època se situava al carrer Provença, cantonada Bailèn) i el contacte constant amb els directors, professors i alumnes els va dur a iniciar la importació i venda de llibres escolars i de lectura d’aquella escola.

Et pot interessar
Espectacle
Dybbuk
de Jan Vilanova Claudín
Del 09/02/2017 al 12/03/2017
Xerrada
La prestatgeria de la Beckett
Trobada amb Sixto Paz a la Biblioteca Manuel Arranz
14/02/2017
Xerrada
Suplanta una identitat a canvi de l’entrada!
Juga amb Sixto Paz i et tornem els diners de 'Dybbuk'
Del 09/02/2017 al 12/03/2017