caes
Taula rodona

Teatre català: privilegi blanc i representacions colonials

Un debat amb el col·lectiu Tinta Negra
Data
08/06/2021
Horari

A les 18h

Espai
Aula 3
Preu
Activitat gratuïta amb reserva prèvia

Des de fa temps, el col·lectiu d’actrius, actors i creadorxs escènicxs negres de Catalunya, Tinta Negra, observa i denuncia certes pràctiques racistes a les arts escèniques. En aquest espai reflexionaran sobres les dificultats que tenen pel seu color de pell dins de l’escena del teatre català. També debatran sobre el llegat colonial i la importància de treballar des d’altres paradigmes, però també sobre les arts escèniques com a mitjà de resistència i denúncia de les discriminacions que suporten molts creadors negres africans i afrodescendents.

Aquesta activitat forma part del “Cicle Colonialitat, Racisme i Creació”, una sèrie de debats plantejats com una oportunitat per reiniciar una conversa inacabada entre afrodescendents i africans, i entre aquests i la ciutat en la qual viuen. A més a més, pretenen despertar la curiositat i aportar coneixement i experiències transformadores tant per als creadors de diferents generacions com per al públic.

Participants: Denise Duncan, Vicenta Ndongo i Adeline Flaun

Aquesta activitat forma part del Grec 2021 Festival de Barcelona

Foto: ‘King Kong’, a l’òpera jazz, 1958.

King Kong – el Musical és una opera jazz, un drama escrit per Pat Matshikiza, que relata l’ascens i la caiguda del campió de boxa Ezequiel “King Kong” Dlamini. Va ser el primer musical sud-africà completament negre que va ajudar a crear un nou conjunt d’oportunitats per als sud-africans negres en les arts.

Et pot interessar
Espectacle
El combate del siglo
de Denise Duncan
Del 27/05/2021 al 13/06/2021
Desig a mar obert
Mostra de l’Obrador de filosofia
Del 18/06/2021 al 20/06/2021
Lectura dramatitzada #jotambé
El sensespai
de Lara Díez Quintanilla
25/05/2021
Espectacle
Heisenberg
de Simon Stephens
Traducció: Joan Sellent
Del 30/06/2021 al 01/08/2021
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar