Xerrada / Taller

Teatre polític i construcció de moviments. La resistència cultural del Freedom Theatre de Palestina

amb Ahmed Tobasi, actor i director artístic
Data
21/04/2022
Horari

A les 17:30h

Durada
2h
Espai
Sala d'assaig
Preu
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

Taller en anglès amb traducció consecutiva.

Per a més informació i inscripcions contacta amb obrador@salabeckett.cat.

Què és el teatre polític? Què fa que una performance teatral sigui o no política?

Quina responsabilitat té cada artista cap a la seva societat?

Aquesta xerrada/taller té per objectiu compartir l’experiència de treballar en un moviment sociocultural com a part de la revolució popular per la llibertat de Palestina, i l’exploració interactiva de què significa fer teatre polític en territoris ocupats.

La idea és donar a conèixer tant el viatge artístic i personal dels intèrprets de la companyia com la feina de The Freedom Theatre. Les persones que participin en el taller tindran l’oportunitat de conèixer les visions, preguntes i estratègies que formen part del moviment de resistència cultural.

La participació en aquesta xerrada/taller és gratuïta. Ara bé, com que el nombre de places és limitat, cal inscriure’s prèviament a obrador@salabeckett.cat.

Organitza: Associació Catalana per la Pau

El docent: Ahmed Tobasi

Ahmed Tobasi és actor, director i educador amb experiència treballant en teatres de tota Palestina i altres països d’arreu del món. Actualment, és el director artístic de The Freedom Theatre.

Nascut al camp de refugiats de Jenin, a Palestina, restringit i frustrat per l’ocupació, Tobasi es va unir a una resistència armada i va ser presoner polític dels 17 als 21 anys. Quan va ser alliberat, va adoptar la idea que podia convertir-se en un agent de canvi i resistència a través del teatre. Després de 2 anys estudiant a The Freedom Theatre, Tobasi va continuar la seva formació a Noruega, al Nordic Black Theatre d’Oslo, seguida d’una carrera professional de tres anys a l’estranger. A la seva obra, Tobasi aborda qüestions i idees controvertides: gaudeix de l’oportunitat de desafiar i qüestionar l’statu quo.

Amb Ahmed Tobasi

Organitza: Organització Catalana per la Pau