Travessem el mirall ja!

Instal·lació performàtica oberta de 18 a 20h
Obrador de filosofia
Dates
Del 03/05/2022 al 05/05/2022
Horari

De dimarts a dijous, de 18 a 20h

Espai
Sala d'assaig

Potser la Intel·ligència Artificial (IA) serà el nostre mirall i, com l’Alícia de Lewis Carroll, ens fa por i alhora sentim una inevitable necessitat de poder-lo travessar.

La IA està generant un allau de llocs comuns on convergeixen pors conspiranoiques i tot un reguitzell de sospites sobre un discurs de la postveritat més que probable. Alhora també genera optimisme, certeses, objectivitat, confiança en el futur. En definitiva, contradiccions.

Per altra banda, les arts escèniques ja l’estan utilitzant tant dalt de l’escenari, en l’acció, com experimentant amb textos fruit d’algoritmes o quelcom succedani.

Enguany la mostra de l’Obrador de filosofia de la Beckett vol proposar-vos un viatge, el nostre, amb l’acompanyament d’en Roberto Fratini, indagant i apropant-nos a les preguntes que ens hem fet durant aquest pelegrinatge pels camins i vorals de la IA. Potser sobrevalorem la IA? Potser ens sobrevalorem els humans? Potser la IA ens enfronta a la nostra animalitat, als nostres errors i a les nostres febleses?

L’Obrador de Filosofia és un espai de reflexió i creació obert a la interacció de diverses disciplines escèniques (paraula, acció, so, moviment, audiovisual…) des d’una perspectiva filosòfica, dirigint la mirada al pensament contemporani, a les contradiccions de la quotidianitat, a les dramatúrgies d’avui i a la recerca de nous espais de diàleg interdisciplinari.

Aquesta mostra forma part del cicle Màquina Persona. Intel·ligència Artificial i creació que vol alimentar les reflexions al voltant de la Intel·ligència Artificial partint dels supòsits filosòfics i artístics en processos de creació híbrida.

Amb la participació de Teatronika (UPF), Estampa, IDEAI (UPC) i les aportacions de Julia Pareto i Marcel Cano (UB) i David Casacuberta (UAB)

L’Obrador de filosofia de la Beckett són Júlia Coma, Andreu Rifé, Miquel Jordà i Jordi Alsina

Et pot interessar
La màquina de parlar
de Victoria Szpunberg
Del 20/04/2022 al 08/05/2022
Vorejant l’impossible: de Samuel Beckett al ‘machine learning’?
amb Luz María Sánchez, Josep Manuel Berenguer i Brisa MP
27/04/2022