Ajuts a la Creació Carlota Soldevila del Teatre Lliure

Data d'inici 01/03/2021 | Data final 31/03/2021

PROGRAMA EXTRAORDINARI D’AJUTS A LA CREACIÓ CARLOTA SOLDEVILA 2021

Convocatòria oberta de l’1 al 31 de març 2021 (inclosos)
Donat el període excepcional que estem vivinint, i seguint una clara vocació de suport al teixit cultural, el Teatre Lliure torna a obrir aquest mes de març la convocatòria d’Ajuts extraordinaris a la Creació Carlota Soldevila. El format dels Ajuts serà similar als que es van atorgar la temporada 19/20, es donarà suport a la ideació de 20 projectes segons 4 modalitats:

MODALITATS

1. AJUTS PER AL DISSENY DE PROJECTES ESCÈNICS

5 ajuts de 2300€ cadascun

Des del Lliure, aquest any, estem especialment sensibilitzats en descobrir autories d’arreu del món que no coneixem. Perquè trobem a faltar poder viatjar i opinem que obrir-nos a altres regions del món que ens queden més llunyanes ens obren la mirada com ho fa quan les anem a visitar. I el teatre és una manera apropar-s’hi.
També creiem que hi ha edats en les quals escriure aporta visions de la vida molt especials.

En aquesta línia, cerquem projectes escènics que parteixin de qualsevol tipus de llenguatge i/o expressió artística (text dramàtic, novel·la, assaig, guió de ficció o documental, instal·lacions i exposicions) que compleixin una d’aquestes dues condicions:

– Autors i autores de qualsevol racó del món, excepte del continent europeu.
– Obres que, en el moment de ser creades, els seus autors o autores tenien menys de 30 anys.

2. AJUTS PER A TEXTOS DRAMÀTICS

5 ajuts de 2300 cadascun

Busquem textos de nova creació que reflexionin sobre el canvi de model i de funcionament social que pot néixer després d’un gran esdeveniment disruptiu, com per exemple una pandèmia, tot i que no necessàriament cal que sigui aquest el referent.

Textos que parlin d’allò que pot haver canviat o de el que no canviarà mai, sobre les noves pors i relacions humanes, de la supervivència, el dol, la perseverança, l’eufòria i la soledat. De què ens ha ensenyat i de què no, com a grup humà, societat o individu,  i les seves conseqüències.

3. AJUTS PER A DRAMATÚRGIES EN ARTS DE CARRER

5 ajuts de 2300€ cadascun

En col·laboració i complicitat amb Fira Tàrrega volem seguir obrint la porta a una de les arts menys habituals a la programació del Teatre Lliure com són les arts de carrer.

4. AJUTS  ESCENA 0-21

5 ajuts de 2300€ cadascun

De què cal parlar amb els infants i els joves? Com fer-ho? Potser cal observar la situació actual de desànim i esgotament a través dels seus ulls?

En col·laboració amb la Mostra d’Igualada busquem projectes escènics pensats per a públic infantil i juvenil, valorant especialment les mirades intergeneracionals. Propostes que treballin temàtiques contemporànies, que innovin en la forma de transmetre-les i que apostin per posades en escena arriscades.