caes
Curs

Anatomia d’una escriptura teatral: actors i actrius a la taula de dissecció dramatúrgica

Curs adreçat a intèrprets i persones interessades en la direcció escènica
Professor: Josep Maria Miró ,
Dates
Del 14/01/2019 a l'01/02/2019
Horaris
Dilluns, dimecres i divendres d'11h a 14h
Preu
320€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 27h (9 sessions)
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

El text teatral és sempre una hipòtesi fins que arriba a l’escenari. Sovint dic que quan escric intento complicar la vida a qui n’assumeixi la direcció i, sobretot, als actors i actrius, posant-los reptes i demanant-los certes dosis de virtuosisme. El teatre és sempre joc i, quan un escriu una obra, activa mecàniques i reptes teatrals per tot l’equip que s’encarregarà de l’escenificació. El procés de posada en escena serà el moment de veure si aquestes premisses activades són possibles o impossibles.

Quan la Sala Beckett em va plantejar la possibilitat d’un nou curs vaig dir-los que n’havia fet diversos estrictament d’escriptura i que volia mantenir la lupa en aquest aspecte, però que tenia moltes ganes de treballar-ho amb actors i actrius interessats en entendre les mecàniques dramatúrgiques. També amb persones interessades en la direcció i la dramatúrgia, però sobretot des de la dissecció de l’escriptura i la seva aproximació a partir de tot allò que es proposa des d’ella als intèrprets i al conjunt de l’escenificació. La idea és plantejar el curs com una gran sessió de treball de taula on compartir aquells instruments que intento proposar des de l’escriptura. Una mena de taula de dissecció per entendre quin és l’esquelet, les articulacions, els òrgans, els teixits i, sobretot, aprendre a conèixer-los, per tal de muscular-los i donar-los vida des de l’escenari.

Aquest és un curs adreçat a actors i actrius i també per a aquelles persones que es plantegin la direcció des de la comprensió profunda dels mecanismes dramatúrgics plantejats en una escriptura.

Treballarem l’escriptura de Nerium Park però també ens aproximarem a fragments o materials d’altres obres pròpies.

Josep Maria Miró

Autor de Temps salvatgeOlvidémonos de ser turistasCúbitLa travessia, ObacEstripar la terra, Nerium ParkFumEl principi d’ArquimedesGang Bang La dona que perdia tots els avions. Ha estat traduït a 20 llengües i estrenat en uns 30 països. Ha rebut diversos reconeixements, entre ells, el premi Max de las Artes escénicas a millor autoria 2019, el premi Frederic Roda en la XLV Nit de Santa Llúcia – Festa de les lletres catalanes o, en dues ocasions, el prestigiós Premi Born. És autor de les dramatúrgies i adaptacions L’amic retrobat, Neus Català, L’Aplec del Remei, Esperança Dinamita o Com si entrés en una pàtria. Ha dirigit textos propis i d’altres autors. És docent de dramatúrgia al Grau d’Arts escèniques de la Universitat de Girona i regularment en cursos a la Sala Beckett, així com en tallers nacionals i internacionals.

És llicenciat en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre i en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 2013 és membre del comitè de lectura del Teatre Nacional de Catalunya.

Autor format a l’Obrador de la Sala Beckett, teatre en el qual s’han pogut veure Olvidémonos de ser turistas, Nerium ParkEl Principi d’Arquimedes. Les traduccions de les seves obres a d’altres llengües estan disponibles awww.catalandrama.cat.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Fitness d’escriptura
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 16/01/2019 al 20/03/2019
Curs
El Yo creador (Lo real, la ficción y la intimidad)
Un taller d'entrenament i creació per a intèrprets, autors/-es i directors/-es
Del 18/02/2019 al 22/02/2019
Curs
Callar y hacer callar
Curs avançat d’escriptura dramàtica
Del 22/01/2019 al 25/01/2019
Curs
El afuera como eje de la creación actoral
Taller d’interpretació per a actors i actrius, directors de teatre i cinema, coreògrafs i professors d’interpretació
Del 11/03/2019 al 13/03/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar