Curs

«Aquests éssers que habiten dins de nosaltres»

Curs avançat de dramatúrgia
Professora: Carole Fréchette ,
Dates
Del 14/03/2023 al 16/03/2023
Horaris
De dimarts a dijous d'11h a 14h
Preu
120€
Idioma
Francès amb traducció consecutiva
Més informació

Total hores: 9h (3 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

Els personatges ocupen el lloc central del teatre. A través d’ells comença tot. Però com s’activen aquests éssers que habiten dins nostre? Quins desitjos, quines necessitats, quines mancances, quins crits arrosseguen? I com es desprenen de mica en mica de nosaltres per «viure la seva vida»?

Dedicarem les tres sessions d’aquest taller a explorar els primers passos d’alguns personatges, a ficar-nos dins del seu cap i del seu cos, a sentir-los la respiració, a descobrir quina veu tenen, quina llengua, a escoltar els seus silencis, a fer que es confrontin amb l’altre, a posar-los en acció, a començar a dibuixar el que podria ser el seu viatge.

Aquest taller es fa en el context de la residència d’escriptura de Carole Fréchette a la Sala Beckett.

Carole Fréchette

Formada com a actriu a l’Escola Nacional de Teatre del Canadà, Carole Fréchette fa més de vint-i-cinc anys que es dedica a escriure i és autora, entre d’altres, de Jean et Béatrice, La Peau d’Élisa, Les Sept jours de Simon Labrosse, Les Quatre morts de Marie, Le Collier d’Hélène, Violette sur la terre, La petite pièce en haut de l’escalier, Je pense à Yu (Penso en Yu) i Small Talk. Els seus textos, traduïts a dinou llengües i estrenats arreu del món, han rebut un gran nombre de premis al Canadà i a l’estranger. Guanyadora dues vegades del Premi del Governador General del Canadà, el 1995 per Les Quatre Morts de Marie i el 2014 per Small Talk, també va rebre el premi Chalmers a Toronto el 1998, que premia el millor text creat per al teatre. L’any 2002, la SACD (Societat d’Autors i Compositors Dramàtics de Canadà) la va condecorar amb el Premi de la Francofonia gràcies a la seva projecció dins del panorama francòfon. El mateix any també va rebre el Premi Siminovitch, una prestigiosa recompensa que s’atorga als autors canadencs pel conjunt de les seves obres.

Carole Fréchette és una apassionada de l’escriptura que desenvolupa, des de fa molts anys, una tasca d’acompanyament de joves autors, sobretot a l’Escola Nacional de Teatre, i també impartint tallers, tant al Quebec com a l’estranger. Les seves obres de teatre estan publicades per Leméac/Actes Sud-Papiers.

D’aquesta autora, a la Sala Beckett s’ha pogut veure Penso en Yu (2015).

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
Com crear tensió? (Tensió dramàtica i antidramàtica)
Curs avançat de dramatúrgia
Del 25/01/2023 al 29/03/2023
Curs
Fitness d’escriptura
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 23/01/2023 al 13/03/2023
Curs
Seguir al conejo blanco
Taller dirigit a intèrprets, directorxs, dramaturgxs, escenògrafxs, figurinistxs, il·luminadorxs i persones de qualsevol disciplina interessades en el procés creatiu
Del 09/01/2023 al 13/01/2023
Curs
La manifestació de la comèdia en la interpretació
Curs de comèdia per a actrius i actors
Del 27/01/2023 al 03/03/2023