caes
Curs

La autoficción como herramienta dramatúrgica

Curs d’escriptura dramàtica
Professora: María Velasco ,
Dates
Del 05/04/2019 al 13/04/2019
Horaris
Divendres de 16h a 20h, dissabte de 10h a 14h
Preu
180€
Idioma
Castellà
Més informació

Total hores: 16h (4 sessions)
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Molts cops identifiquem l’autoficció (tot el que té a veure amb la dramatúrgia del jo i els gèneres confessionals) amb el narcisisme, i recorrem als personatges per explicar-nos sense deixar-nos entreveure. Tot i això, el teatre no deixa de ser, essencialment, una veu que es divideix en moltes veus, d’aquí la transcendència de l’autoficció com a eina. En aquest taller, traçarem una distinció entre allò intimista i allò íntim. Prendrem com a punt de partida somnis i records (“si provo de recordar-me –deia Doubrovsky– m’invento, sóc un ésser fictici”) per generar materials escènics on allò personal sigui col·lectiu.

María Velasco

Doctora en Comunicació Audiovisual, escriptora, creadora escènica i coordinadora del Màster en Pensament i Creació Escènica Contemporània de l’ESADCYL.

Ha publicat més de dotze obres de teatre, entre les quals destaquen Manlet, Líbrate de las cosas hermosas que te deseo, Si en el árbol un burka o Escenas de Caza, totes estrenades (CDN, Pavón-El Kamikaze, red alternativa i festivals internacionals). Ha obtingut premis com l’accèssit Marqués de Bradomín o el Premi Ciutat de València Max Aub, i alguns dels seus títols han estat traduïts a l’eusquera, al francès, a l’italià o al turc. Com a directora d’escena, ha dirigit Günter, Los Dolores Redondos (acción) o La Espuma de los días. També ha firmat adaptacions (entre elles, sarsuela), creacions teatrals per a adolescents, dramatúrgies per a dansa (col·laborant amb la companyia italoespanyola Kor’sia) i guions de cinema.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Aprendre a tocar l’instrument
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 08/05/2019 al 26/06/2019
Curs
L’escriptura inesperada
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 19/01/2017 al 30/03/2017
Curs
De l’íntim al públic: com escriure teatre des del jo
Curs d'iniciació a l'escriptura teatral
Del 29/04/2019 al 17/06/2019
Curs
Set textos (o més) per comprendre el drama contemporani dels últims set anys
Curs avançat d’escriptura teatral (però també d'anàlisi i pensament)
Del 30/04/2019 al 11/06/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar