caesen
Curs

Calidoscopi de relats, realitats i personatges

Curs avançat de dramatúrgia
Professor: Josep Maria Miró ,
Dates
Del 06/10/2020 al 15/12/2020
Horaris
Dimarts de 17h a 20h
Preu
320€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions – el 08/12 no hi ha classe)

Més informació: obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.

La ficció ens permet a través dels seus mecanismes construir universos, relats i realitats impossibles, tot i que puguem identificar-nos-hi i, fins i tot, pensar que són un retrat fidel del món. En aquest curs intentarem determinar diferents camins i casuístiques de construcció del relat i generació de realitats que ens permeten l’escriptura i la investigació i experimentació de les seves possibilitats. 

A partir de conceptes de joc, llenguatge, mentida o veritat, per citar-ne només alguns, i a través de l’especulació, la hipòtesi, la creació de convencions i codis ens acostarem a diferents maneres de construir aquests universos. Pararem especial atenció en la creació de personatges complexos i singulars, de vegades contradictòriament impossibles i reconeixibles, com a puntal dels nostres relats i com a repte i motor interpretatiu.

Aquest curs anirà acompanyat de diverses lectures d’obres de teatre contemporànies que ens serviran de full de ruta i que es complementaran amb exercicis pràctics.

Josep Maria Miró

Autor de Temps salvatge (TNC, 2018), Olvidémonos de ser turistas (Sala Beckett, 2018), Cúbit (Teatre Lliure, 2017), La travessia (2015)Obac (2014)Estripar la terra (Sala Joan Brossa de La Seca, 2014), Nerium Park (Temporada Alta, 2013), Fum (TNC, 2013), El principi d’Arquimedes (Sala Beckett, 2012), Gang Bang (Abierto hasta la hora del Ángelus) (Sala Tallers, 2011) o La dona que perdia tots els avions (2009).

Ha estat traduït a 20 llengües i estrenat en uns 30 països. Ha rebut diversos reconeixements, entre ells, el premi Max de las Artes escénicas a millor autoria 2019, el premi Frederic Roda en la XLV Nit de Santa Llúcia – Festa de les lletres catalanes o, en dues ocasions, el prestigiós Premi Born.

És autor de les dramatúrgies i adaptacions L’amic retrobat (2019)Neus Català, Un cel de plom (2015)L’Aplec del Remei (2016)Esperança Dinamita (2014) o Com si entrés en una patria (2010). Ha dirigit textos propis i d’altres autors. És docent de dramatúrgia al Grau d’Arts escèniques de la Universitat de Girona i regularment en cursos a la Sala Beckett, així com en tallers nacionals i internacionals.

És llicenciat en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre i en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 2013 és membre del comitè de lectura del Teatre Nacional de Catalunya.

Autor format a l’Obrador de la Sala Beckett, teatre en el qual s’han pogut veure Olvidémonos de ser turistas, Nerium ParkEl Principi d’Arquimedes. Les traduccions de les seves obres a d’altres llengües estan disponibles a www.catalandrama.cat.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
La escena contraria
Curs avançat de dramatúrgia per a dramaturgs, intèrprets i directors
Del 26/10/2020 al 30/10/2020
Curs
Del text a l’acció: eines d’iniciació a la direcció teatral a partir d’un text dramàtic
Curs d'iniciació a l'escenificació i direcció teatral
Del 09/11/2020 al 21/11/2020
Curs
La màscara de la ficció (un elogi a la ficció)
Curs d’escriptura dramàtica per a tots els nivells
Del 08/10/2020 al 10/12/2020
Curs
Formació en perspectiva de gènere a les arts escèniques
Taller de gènere
Del 07/10/2020 al 04/11/2020
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar