Curs

El centre rau en la forma

Curs avançat de dramatúrgia
Professora: Anja Hilling ,
Dates
Del 02/03/2022 al 04/03/2022
Horaris
De dimecres a divendres d'11h a 14h
Preu
100€
Idioma
Alemany (amb traducció consecutiva)
Més informació

Total hores: 9h (3 sessions)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Anja Hilling, una de les autores de més prestigi de la dramatúrgia contemporània en llengua alemanya, proposa un curs al voltant de la importància de la forma a l’hora d’escriure una peça teatral.

El centre està en el marc.
La forma en què apareix una obra o una escena aïllada.
Allà una persona pot estar sola o en parella o amb molts, només veu, cor o caràcter que sent, discuteix, té esperança o res més que teoria, i així i tot en el terror, oberta a la transformació, llocs incommensurables, un espai buit per exemple o un bosc o una paraula mai escoltada, trepitjada mil vegades a terra.

El que sempre m’ha commogut del teatre: són els seus límits.
Els intents de moure’s en un marc que sempre esdevé massa petit.

No es tracta de revelar els secrets que comporta aquest moviment, sinó més aviat el contrari: la qüestió de què passa amb el contingut d’una obra, el seu repartiment, els seus temes, quan se sotmet a les lleis d’una forma que perseguim però que mai no podrem comprendre del tot. Allò fosc és l’espai on alguna cosa pot començar.

Crec que seria bonic conèixer-se a través de la forma.

Amb la col·laboració del Goethe Institut-Barcelona.

Anja Hilling

Anja Hilling escriu obres de teatre i, més ocasionalment, altres coses (per a l’òpera i el cinema, sobretot). És llicenciada en Germanística i Estudis Teatrals per la Freie Universität de Berlín i també s’ha format en Escriptura Dramàtica a la Universitat der Künste de Berlín.

L’any 2003, per la seva primera peça teatral, Sterne, rep el Premi del Dresdner Bank per a Noves dramatúrgies, i el 2005 és escollida autora novell de la temporada a l’enquesta de crítics de la revista teatral Theater heute. Amb la seva obra Animal Negre Tristesa (Schwarzes Tier Traurigkeit, 2007), Anja Hilling aconsegueix el reconeixement internacional, amb estrenes al Théatre National de la Colline de París i al Königlich Dramatischen Theatre d’Estocolm, entre d’altres.

Entre les seves peces teatrals destaquen Mein junges idiotisches Herz (2005), Sinn (2007), Schwarzes Tier Traurigkeit (2007), der Garten (2011), Massiver Kuss (2016), wie kann ich dich finden, zu mir ziehen und überreden zu bleiben  (2017), Apeiron (2020), Teile (hartes Brot) (2021) i liberté oh no no no (2022).

Anja Hilling viu a Berlín.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.