caesen
Curs

Les claus de la comèdia (Què fa que la comèdia funcioni i què l’espatlla)

Curs especialitzat d’escriptura
Professor: Marc Martín ,
Dates
Del 30/04/2021 al 18/06/2021
Horaris
Divendres de 17h a 20h
Preu
275€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 24h (8 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.

A finals del segle XIX, el gran actor anglès Edmund Keen, quan estava al seu llit de mort, va rebre la visita d’un amic, també actor, que commogut li va dir: “És difícil…”. Keen li va respondre: “Morir és fàcil, la comèdia és difícil.”

Certament, escriure comèdia no és gens fàcil, però en aquest curs et donarem les claus per entendre’n el funcionament, de manera que podràs mirar les teves obres amb una lucidesa extraordinàriament pràctica.

Parlarem, entre moltes altres coses, de malapteses, exageració, sorpresa, veritat, subtext, ironia dramàtica i to. Durant el curs, analitzarem exemples del cinema, la televisió i el teatre. A més a més, veurem el procés de creació d’una obra còmica, de principi a fi, i s’animarà els participants a escriure una obra breu que permeti dur a la pràctica tot el que vagin aprenent.

Marc Martín

Marc Martín és director de televisió especialitzat en comèdia. Va estudiar cinema a la New York University i interpretació a l’escola HB Studio. Ha estat vinculat al programa Polònia (TV3) des de la seva creació i actualment n’és el realitzador. També va dirigir Señoras Que… (Neox), Vinagre (TV3) i va participar de l’èxit televisiu Homo Zapping (Antena 3).

Fa sis anys que investiga sobre la comèdia i n’ha desenvolupat una teoria inèdita. Actualment està preparant l’edició d’un llibre sobre comèdia, el contingut del qual s’impartirà al curs. També fa classes al postgrau “Guió i Realització de programes d’humor per a Ràdio i Televisió” a la Universitat Blanquerna (Ramon Llull) i de direcció d’actors de comèdia a l’Escola Universitària ERAM, de Girona..

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Cliffhanger (Tècniques per a la construcció de l’interès, la tensió i el ritme en la dramatúrgia)
Curs avançat d’escriptura teatral
Del 29/04/2021 al 17/06/2021
Curs
El nuevo teatro-documento o la reelaboración escénica de la realidad
Curs avançat de dramatúrgia virtual
Del 27/04/2021 al 25/05/2021
Curs
Menys és més: taller de provocació de peces teatrals curtes
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 19/04/2021 al 21/06/2021
Curs
Escena y pensamiento. Hacia una descolonización del lenguaje
Curs de filosofia i teatre
Del 20/04/2021 al 08/06/2021
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar