caes
Curs

Les claus de la comèdia (Què fa que la comèdia funcioni i què l’espatlla)

Curs especialitzat d’escriptura
Professor: Marc Martín ,
Dates
Del 26/04/2019 al 14/06/2019
Horaris
Divendres de 17h a 19:30h
Preu
240€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 20h (8 sessions)
Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

A finals del segle XIX, el gran actor anglès Edmund Keen, quan estava al seu llit de mort, va rebre la visita d’un amic, també actor, que commogut li va dir: “És difícil…” Keen li va respondre: “Morir és fàcil, la comèdia és difícil.”

Certament, escriure comèdia no és gens fàcil, però en aquest curs et donarem les claus per entendre’n el funcionament, de manera que podràs mirar les teves obres amb una lucidesa extraordinàriament pràctica.

També assenyalarem els errors més habituals que comet la gent que per primer cop s’enfronta al difícil art de fer riure els altres. Parlarem, entre moltes altres coses, de malapteses, d’exageració, de sorpresa, de veritat i d’expressivitat narrativa. Per entendre-ho millor, analitzarem els millors exemples del cinema, la televisió, el teatre i la literatura. També farem exercicis per posar en pràctica tots aquests coneixements.

Marc Martín

Marc Martín és director de televisió especialitzat en comèdia. Va estudiar cinema a la New York University i interpretació a l’escola HB Studio. Ha estat vinculat al programa Polònia (TV3) des de la seva creació i actualment n’és el realitzador. També va dirigir Señoras Que… (Neox), Vinagre (TV3) i va participar de l’èxit televisiu Homo Zapping (Antena 3).

Fa sis anys que investiga sobre la comèdia i n’ha desenvolupat una teoria inèdita. Actualment està preparant l’edició d’un llibre sobre comèdia, el contingut del qual s’impartirà al curs. També fa classes al postgrau “Guió i Realització de programes d’humor per a Ràdio i Televisió” a la Universitat Blanquerna (Ramon Llull) i de direcció d’actors de comèdia a l’Escola Universitària ERAM, de Girona..

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%).

Et pot interessar
Curs
Monólogos para actrices desesperadas (y algún actor)
Taller avançat de dramatúrgia
Del 06/05/2019 al 10/05/2019
Lectura dramatitzada
Si mai has baixat
de Xavi Buxeda i Marcet
23/05/2019
Curs
Treballar amb els Viewpoints sobre un material determinat (‘Els baixos fons’ de Gorki)
Curs avançat d’interpretació
Del 27/05/2019 al 07/06/2019
Lectura dramatitzada
M’hauríeu de pagar
de Jordi Prat i Coll
28/05/2019
Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar