Curs

Coloms, violetes i màquines intel·ligents: cocreant amb sistemes no humans

Taller a càrrec de CosiCosa
Dates
Del 07/05/2022 al 07/05/2022
Horaris
De 10h a 13h
Espai
Sala d'assaig
Preu
10€
Idioma
Català
Més informació

Per a nois i noies de 12 a 14 anys

Un màxim de 15 participants

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Les plantes són creatives? I les màquines? Com seria si un colom, una persona, una planta i un ordinador col·laboressin per compondre una peça musical o teatral? I com seria un futur en què ens aliéssim amb altres espècies per resoldre problemes junts?

En aquest taller explorarem les possibilitats creatives i lúdiques de crear juntament amb sistemes no humans a partir de la mescla entre art, ciència, tecnologia i imaginació.

Aquest taller forma part del cicle Màquina Persona. Intel·ligència Artificial i creació que vol alimentar les reflexions al voltant de la Intel·ligència Artificial partint dels supòsits filosòfics i artístics en processos de creació híbrida.

CosiCosa

És alhora un projecte de recerca i una associació que dissenya i elabora programes educatius per a infants, joves i educadors que permetin explorar les implicacions ètiques i socials de les tecnologies emergents i el seu impacte en les nostres vides. Treballa a través de metodologies creatives, participatives i reflexives que promoguin una mirada crítica i compromesa per formar les futures generacions com a creadores reflexives i responsables.

Laura Malinverni

Investigadora postdoctoral del Departament d’Arts Visuals i Disseny de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i membre del grup de recerca Esbrina: Subjectivitats, Visualitats i Entorns Educatius Contemporanis de la mateixa universitat. La seva recerca se centra en la relació entre tecnologia, educació i processos creatius, i treballa com a investigadora, educadora i artista en diferents projectes. És doctora en Tecnologies de la Informació i de la Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra i la seva formació inclou una llicenciatura de Belles Arts (Accademia di Belle Arti di Bologna), un màster d’Artteràpia (Metàfora, Barcelona) i un màster de Ciències Cognitives i Mitjans Interactius (Universitat Pompeu Fabra). Paral·lelament a la seva activitat acadèmica, des del 2008, ha treballat com a educadora en diferents projectes vinculats a l’educació no formal amb tecnologies en diferents centres d’arts, escoles i biblioteques nacionals.

Cristina Valero

Educadora, dissenyadora i investigadora. Cofundadora de l’Associació CosiCosa, investiga i du a terme projectes per despertar la creativitat i el pensament crític mitjançant l’art, el disseny i la tecnologia. Amb més de deu anys d’experiència en el sector educatiu, ha estat instructora de vela lleugera, professora de robòtica i educadora en projectes d’art vinculats a les noves tecnologies amb infants i adolescents. També ha treballat com a dissenyadora d’il·luminació arquitectònica. La seva cartera inclou projectes a Light-Cibles (Singapur), on va participar en projectes d’àmbit internacional, com el St. Regis Resort, Illa Vommuli (Maldives), o l’hotel M Social Singapore, per Philippe Starck.

Informació important

Els cursos tenen places limitades.

La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat.

Et pot interessar
Máquinas expresivas y conciencias mecánicas
Curs de creació escènica a través de diversos dispositius robòtics simples
Del 09/05/2022 al 12/05/2022
La màquina de parlar
de Victoria Szpunberg
Del 20/04/2022 al 08/05/2022
Lectura dramatitzada Màquina Persona
WW
d'Alejo Levis
11/05/2022