Curs

Com es crea una sèrie?

Curs especialitzat de guió televisiu
Professor: Carles Mallol ,
Dates
Del 19/04/2023 al 21/06/2023
Horaris
Dimecres de 17h a 20h
Preu
330€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 30h (10 sessions)

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

> Inscripció
Descripció del curs

L’objectiu del taller és explicar i aplicar el procés de creació d’una ficció televisiva serial. Els alumnes passaran per totes les fases de la creació d’un projecte de sèrie televisiva i, al mateix temps, desenvoluparan la capacitat d’anàlisi d’altres projectes.

Treballarem sobre diversos models de sèrie, agafant com a referent produccions de diversos gèneres i àmbits de producció (entre ells The Crown, The leftovers, Com si fos ahir, The Rehearsals, The Soprano, etc.)

Alguns dels aspectes que es treballaran de manera pràctica són: com desenvolupar l’argument de la sèrie, com han de ser les trames, com treballar els personatges, com estructurar la sèrie (temporalitat, suspens), el disseny i la creació dels capítols (escaleta i diàleg), la part visual de la ficció (narrar més enllà dels diàlegs) i com fer que la sèrie es produeixi (opcions de producció).

Els alumnes treballaran sobre una idea de sèrie que desenvoluparan al llarg de les deu sessions del curs, amb l’objectiu de tenir com a base un material creatiu consistent.

Carles Mallol

Llicenciat en Comunicació Audiovisual en l’especialitat de Guió (Universitat Pompeu Fabra, 2003) i en Direcció i Dramatúrgia (Institut del teatre, 2013), treballa com a guionista, com a autor i director teatral i com a docent. També s’ha format en diversos tallers de dramatúrgia amb autors com Javier Daulte, Roland Schimmelpfennig, Falk Richter, Martin Crimp, Carles Batlle o Sergi Belbel entre d’altres.

Com a autor i director de teatre, les obres més importants que ha estrenat són: Les males persones (versió lliure d’Els bandits de Schiller, amb la companyia Parking Shakespeare, 2016), Mata el teu alumne (Sala Flyhard, 2013), Tornem després de la publicitat (Sala Beckett, 2012, dir. Marc Angelet), M de Mortal (TNC, 2010, autor resident del projecte T6), Primaris (Teatre Tantarantana, 2010), Stereo (Teatre Tantarantana, 2009), una dramatúrgia d’Espectres d’Ibsen juntament amb Magda Puyo (Teatre Romea, 2008, dir. Magda Puyo), Tres vint-i-set (Versus Teatre, 2007) i Molta aigua (Sala Beckett, 2007, dir. de Víctor Muñoz i Calafell), entre d’altres.

Com a guionista de televisió, ha treballat en sèries com La Riera (TVC), Ventdelplà (TVC) o Com si fos ahir (TVC). També ha estat coguionista de telefilms com Plou a Barcelona (juntament amb Pau Miró) o 4.000 dones (juntament amb Joaquim Oristrell i Marta Grau).

Com a docent, imparteix classes a l’ESAD Eòlia (Barcelona) i a la Universitat Pompeu Fabra.

Ha guanyat el XXXVIII Premi Born amb Mata el teu alumne i ha estat finalista del Premi Bartrina 2005 amb Finestra a Manhattan.

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Formulari d'inscripció
Et pot interessar
Curs
Les claus de l’humor (Com escriure una obra còmica)
Curs especialitzat d’escriptura
Del 21/04/2023 al 09/06/2023
Curs
Utopies escèniques
Curs d’escriptura teatral per a qualsevol nivell
Del 20/04/2023 al 15/06/2023
Curs
Fonaments de l’escriptura teatral
Curs d’iniciació a l’escriptura teatral
Del 18/04/2023 al 27/06/2023
Curs
Transitar por el defecto
Curs de cabaret destinat a qualsevol persona amb ganes de pujar a un escenari
Del 22/04/2023 al 03/06/2023