Curs

“Com més gran la misèria, més gran ha de ser la fàbula”

Taller d’interpretació dirigit a professionals
Professor: Iván Morales ,
Dates
Del 24/10/2022 al 04/11/2022
Horaris
De dilluns a divendres de 10h a 14h
Preu
400€
Idioma
Català
Més informació

Total hores: 36h (9 sessions – no hi ha classe l’1/11)

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

Els meus amics i amigues coneixen la meva obsessió pel llibre de Francisco Casavella El día del Watusi.

Ara que l’estic llegint, rellegint, adaptant, revisant i qüestionant, hi ha una idea que sembla ser a l’arrel de la novel·la i que no em deixa en pau, sintetitzada pel gran Martí Sales en quatre paraules: “La veritat també s’inventa”.

No és aquesta la raó per la qual necessitem tant la ficció? Un relat enmig del caos que ens ofega que sembli tenir un sentit; un reflex al mirall que ens torni una imatge més o menys fidel de la nostra realitat, però que pretengui un cert equilibri, o que fins i tot ens emborratxi de bellesa i d’emoció, que ens provoqui el plaer d’alimentar la nostra imaginació i, així, fer-nos sentir més poderoses que les cadenes quotidianes a les quals ens sentim condemnades.

L’escena dramàtica per a dos personatges és el millor espai de recerca teatral que he trobat per aquesta necessitat atàvica del relat. Només dues persones, dos intèrprets, obligats a descobrir-se. En l’espai on dues persones es vinculen o es deixen de vincular podem trobar la Història completa de la Humanitat, concentrada en un ara i aquí íntim i efímer. En la ficció d’una escena dramatúrgica, a través d’uns personatges fets essencialment d’aire, podem trobar la veritat inapel·lable de la nostra carn.

De la mateixa manera que el protagonista d’El día del Watusi es dedica a desxifrar el seu propi relat d’entre el magma de relats que s’ha explicat a si mateix per sobreviure, em sento en un moment on necessito tornar a l’arrel del meu procés creatiu, on tot comença i acaba, els quatre acords musicals dels quals no pots escapar mai.

Us convido a acompanyar-me en aquest viatge a l’essència, a partir del treball d’escenes per a dos personatges, com més bigger than life millor. Recuperarem autors tan fabuladors com Cocteau, Williams, Arrabal, Camus, Ibsen… I en les seves invencions, cercarem la nostra pròpia veritat.

Iván Morales

Iván Morales

Actor, director, dramaturg i guionista, membre de la companyia de teatre Prisamata.

Com a actor, ha participat en diverses sèries de televisió i en pel·lícules com La caja Kovak (Daniel Monzón, 2006), Remake (Roger Gual, 2006), La silla (Julio D. Wallovits, 2006) o Una casa de bojos (Cédric Klapisch, 2002).

Com a guionista, la seva firma apareix a les pel·lícules El truco del manco (Santiago A. Zannou, 2008), guanyadora de tres premis Goya, i Mi dulce (Jesús Mora, 2001). També ha escrit i dirigit els curts Dibujo de David (2007) i Ha llegado el momento de contarte mi secreto (2000).

En teatre, a més de fer d’actor en nombrosos muntatges, ha escrit i dirigit Jo mai, estrenada al Grec 2013 Festival de Barcelona, i Cleòpatra, estrenada al Teatre Lliure el 2015. El 2017 obre la temporada a la Sala Villarroel amb La calavera de Connemara de Martin MacDonagh, i el 2019 estrena La partida d’escacs de Stefan Zweig al Teatre Romea.

Recentment ha escrit Heroines o res, codirigida amb David Climent al Teatre Nacional de Catalunya (2021), ha dirigit La cabra o qui és Sylvia d’Edward Albee a La Villaroel (2021) i ha signat l’adaptació i la direcció d’Assassinat a l’Orient Express d’Agatha Christie al Teatre Condal (2021).

D’aquest autor, a la Sala Beckett s’ha pogut veure Sé de un lugar (2012), guardonada amb el Premi Butaca al Millor espectacle de petit format i el Premi Time Out Barcelona a la Millor obra de creació, i Esmorza amb mi (2018).

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.

Et pot interessar
Curs
L’escriptura de la memòria
Curs avançat d’escriptura teatral
Del 07/10/2022 al 16/12/2022
Curs
Razones para actuar
Taller de direcció actoral
Del 17/10/2022 al 21/10/2022
Curs
El ritme de la comèdia
Taller d’interpretació per a actors i actrius professionals
Del 14/11/2022 al 18/11/2022
Curs
El código de las R. (Reciclaje escritural)
Curs avançat de dramatúrgia
Del 23/11/2022 al 25/11/2022